Tot ce trebuie sa stii despre fereastra oscilobatanta

Fereastra oscilobatanta

Miros de mancare, praf, umezeala… Pentru a reimprospata aerul din casa ta, este necesar sa o aerisesti in mod frecvent! Ferestrele oscilobatante sunt ideale pentru acest lucru. Cum functioneaza acestea? Care sunt caracteristicile si avantajele lor? Descopera in cele ce urmeaza un ghid complet despre ferestrele oscilobatante.

Mecanismul si functionarea unei ferestre oscilobatante

Spre deosebire de alte tipuri de ferestre, modelele oscilobatante pot fi deschise in doua moduri diferite, ceea ce le face deosebit de atractive!

Ce este o fereastra oscilobatanta?

Fereastra oscilobatanta este un model hibrid, care combina deschiderea batanta (clasica) cu cea oscilanta (cu balamale jos si foarfeca) precum si avantajele acestora. Este un tip de fereastra flexibila si se adapteaza perfect la nevoile din viata de zi cu zi.

De ce sa alegi o fereastra oscilobatanta?

Ferestrele oscilobatante iti permit sa aerisesti casa fara sa fie nevoie sa deschizi complet geamurile. Acest lucru optimizeaza spatiul, ceea ce poate fi foarte practic in camerele mici sau inghesuite! In plus, spre deosebire de modelele de tip batant, ferestrele oscilobatante nu sunt afectate de vant sau de ploaie. Ferestrele oscilobatante garanteaza o siguranta optima, mai ales daca ai copii mici! Inclinarea si rotirea partii superioare a ferestrei impiedica pe oricine sa iasa sau sa cada si te protejeaza, de asemenea, de intrusii din exterior.

Ce model ar trebui sa alegi?

Modelele de ferestre oscilobatante difera in ceea ce priveste materialul, dimensiunea si tipul de sticla. Aceste caracteristici au o influenta directa asupra performantei si sigurantei ferestrelor tale!

Materialul ferestrei oscilobatante: PVC, lemn sau aluminiu

La fel ca in cazul oricarui tip de fereastra, poti opta pentru ferestrele oscilantebatante realizate din PVC, lemn si/sau aluminiu. Fiecare dintre aceste materiale are propriile puncte forte si puncte slabe in ceea ce priveste izolarea, rezistenta si estetica.

Avand un raport calitate/pret foarte bun, PVC-ul (policlorura de vinil) este un amestec de sare si ulei, un material nenatural, dar 100% reciclabil odata descompus. Acesta are o foarte buna capacitate de izolare si o rezistenta mult superioara lemnului.

Lemnul: materialul natural si cald. Ferestrele din acest material vin in diferite nuante si ofera aspectul traditional pe care unele persoane si-l doresc de la locuinta lor. Printre acestea, veti gasi lemn exotic (tec, moabi, sapelli…), lemn de esenta tare (castan, stejar, fag…) sau lemn de esenta moale (pin, brad, larice…).

Aluminiu: Beneficiaza de rezistenta si soliditate buna, fiind in acelasi timp si extrem de maleabil. Acest material este rezistent la rugina si foc, insa eficienta energetica nu este la fel de buna precum competitorii sai.

Materiale mixte: combinatia a doua materiale

Materialele mixte sunt combinatii de doua materiale diferite, dintre care cele mai frecvente sunt combinatiile lemn/PVC si aluminiu/lemn.

Dimensiunea ferestrei

Pentru a masura dimensiunea ferestrei, cel mai simplu este sa te bazezi pe dimensiunile cadrului actual, adica pe cadrul folosit pentru a gazdui fereastra. Fie ca sunt standard sau facute pe masura, dimensiunile ferestrelor oscilobatante pot varia de la simple la duble, in functie nevoi.

Sticla dubla sau tripla?

In prezent, ferestrele si usile oferite spre vanzare pe piata sunt echipate cu sticle duble sau triple. Compus din mai multe foi de sticla separate de aer sau de gaz izolator, acest tip de geam garanteaza izolarea termica si acustica, precum si etanseitatea la aer si la apa a deschiderilor.

Cum poti alege intre aceste doua tipuri de geamuri? Geamul triplu este cu siguranta mai izolant decat geamul dublu. Cu toate acestea, blocheaza aportul de energie solara, este mai greu si mai scump decat geamul dublu. Din acest motiv, geamul triplu este recomandat doar pentru fatadele orientate spre nord (cu un nivel scazut de lumina solara) si pentru casele din regiunile reci. Daca nu este cazul, opteaza pentru geamuri duble!

Ferestrele oscilobatante combina avantajele ferestrelor batante si ale ferestrelor oscilante pentru a-ti oferi lumina, izolare si securitate optime. Drept urmare, acestea permit aerisirea unei incaperi fara a fi nevoie sa le deschizi complet! Spre deosebire de ferestrele batante, ferestrele oscilobatante cu 2 geamuri sunt potrivite pentru toate incaperile unei case, de la cele mai spatioase la cele mai inghesuite.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!