Atunci cand iti renovezi locuinta si decizi sa iti inlocuiesti ferestrele, alegerea materialelor este primordiala. Nu iti doresti sa optezi pentru un material clasic cum este aluminiul, lemnul sau PVC? Opteaza pentru o fereastra cu tamplaria mixta, constituita din doua materiale. Apreciata de un numar mare de persoane, tamplaria mixta ofera un numar mare de avantaje. Descopera-le in cele ce urmeaza.
Ce este tamplaria mixta?
O tamplarie mixta este compusa din doua materiale diferite, PVC, lemn sau aluminiu. Daca profilul exterior este din aluminiu, profilul interior poate fi din lemn, aluminiu sau PVC. O tamplarie PVC este declinabila in trei combinatii posibile:
- Lemn/aluminiu: exteriorul din lemn, interiorul din aluminiu;
- PVC/aluminiu: exteriorul din PVC, interiorul din aluminiu;
- Aluminiu/aluminiu: interiorul si exterioul din aluminiu, cu conditia ca fereastra sa fie bicolora, adica culoarea profilelor interioare si exterioare sa fie diferita;
Modelele mixte se potrivesc in egala masura usilor culisante sau usilor de intrare, nu doar ferestrelor.
De ce sa alegi ferestrele mixte in detrimentul altor modele?
Ferestrele mixte poseda un numar mare de atuuri, in ciuda pretului putin cam ridicat.
Avantajele
Pe langa faptul ca prezinta performante termice si acustice interesante, tamplaria mixta este ideala, indiferent de expunere (nord, sud, est sau vest). Extrem de rigide, profilele din aluminiu permit in egala masura optimizarea sticlei pentru a lasa sa intre in lcouinta un maxim de lumina. De aceea, modelele mixte sunt adaptate in special tamplariei de mari dimensiuni precum usile culisante sau ferestrele mari.
O fereastra mixta combina avantajele a doua materiale. Spre exemplu, o fereastara din PVC/aluminiu este rezistenta la intemperii, are un design epurat, este usor de intretinut, ofera o izolare termica si sonora eficienta si este extrem de rezistenta.
Cea mai populara varianta de tamplarie mixta de pe piata este varianta lemn/aluminiu care asociaza caldura lemnului si nuantele sale frumoase la interior cu robustetea aluminiului la exterior. Spre deosebire de ferestrele concepute in intregime din lemn, ferestrele din lemn/aluminiu nu necesita o intretinere speciala.
Noua generatie de ferestre va fi una a multi-materialelor. In orice caz asa se pare si se mizeaza enorm pe personalizare. Astfel, in ziua de azi este posibil sa alegi o fereastra compusa la exterior din aluminiu si sa omogenizezi culorile cu fatada, indiferent de stilul ales pentru casa. La interior, ai mai multe optiuni, PVC, aluminiu sau lemn, multiplicand posibilitatile de decor, fara sa alterezi in vreun fel performantele termice si/sau sonore ale ferestrei. O optiune extrem de interesanta pe care o poti personaliza si optimiza in functie de buget si in functie de preferinte. Originalitate, simplitate, doua elemente care se conjuga cu performantele daca alegi ferestrele mixte.
Performante, durabile, estetice si personalizabile, ferestrele mixte prezinta calitati de necontestat. Cumuland avantajele a doua materiale, ferestrele mixte sunt in egala masura rezistente in timp, datorita aluminiului din compozitie, la profilul exterior. Durata medie de viata a ferestrelor mixte este de aproximativ 40 de ani. In ciuda pretului relativ ridicat, reprezinta o investitie pe termen lung. Din toate aceste motive ferestrele mixte raman o alegere pertinenta in cadrul unei renovari energetice a locuintei.
Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.