Vrei sa iti schimbi tamplaria, insa nu stii care este cea mai buna perioada pentru a face asta? Fie ca vrei sa determini cel mai bun anotimp pentru acest tip de lucrari, fie ca vrei sa stabilesti daca ar trebui sa inlocuiesti ferestrele in loc sa le repari, este important sa alegi momentul potrivit inainte de a incepe! De exemplu, este mai bine sa schimbi ferestrele vara sau toamna? Care sunt semnele care arata ca este timpul sa schimbi ferestrele? Afla care este cea mai buna perioada pentru a-ti schimba ferestrele sau usa de la intrare.
Care este cea mai buna perioada a anului pentru a schimba ferestrele?
In timp ce inlocuirea ferestrelor se poate face intr-o singura zi, poate dura mai mult daca ai multe ferestre de schimbat! Pentru a evita ca frigul sa patrunda in locuinta ta in timpul unor lucrari de renovare este esential sa tii cont de conditiile meteorologice.
Prin urmare, fiecare anotimp are avantajele si dezavantajele sale atunci cand vine vorba de inlocuirea ferestrelor:
- Primavara: Conditii meteorologice bune (temperaturi blande, vreme uscata…)
- Vara: Conditii meteorologice bune, insa in aceasta perioada producatorii sunt mai putin disponibili (concedii, comenzi multe de onorat).
- Iarna: disponibilitatea producatorilor insa conditiile meteorologice nu sunt atat de potrivite.
- Toamna: conditii meteorologice acceptabile insa atentie la umezeala.
Drept urmare, recomandarea specialistilor este aceea de a schimba tamplaria toamna sau primavara.
In ce moment al zilei se inlocuiesc ferestrele?
Exista un anumit moment al zilei sau o anumita ora pentru a schimba ferestrele? Totul depinde de disponibilitatea meseriasilor! Cu toate acestea, in general, acestia fac in asa fel incat sa indeparteze fereastra veche si sa o instaleze pe cea noua in aceeasi zi. Acesta este motivul pentru care meseriasii incep lucrul dimineata in cazul indepartarii totale (indepartarea completa a vechii tamplarii).
Acest lucru se datoreaza faptului ca o instalare dureaza o jumatate de zi, in timp ce o indepartare completa dureaza de obicei o zi intreaga!
In timp, tamplaria din locuinta se defecteaza din mai multe motive: vechime, intemperii, echipamente invechite, cum ar fi geamurile simple, etc.
Cum stii daca fereastra unei case vechi trebuie inlocuita?
Anumite semne de slabiciune pot indica uzura tamplariei si o lipsa de izolatie. In acest caz, defectul vizeaza intreaga tamplarie, care trebuie atunci inlocuita cu una noua, din lemn, aluminiu sau PVC!
Prin urmare, iata o lista de criterii care dovedesc ca ferestrele trebuiesc schimbate, indiferent de materialul din care sunt fabricate.
O senzatie de frig in apropierea ferestrelor si usilor
Ai senzatia de frig si de curent de aer langa fereastra sau usa de la terasa? Acesta este un semn ca tamplaria are scurgeri! O problema care poate fi cauzata de garnituri deteriorate sau de un simplu geam care lasa aerul sa intre si caldura sa iasa. Rezultatul: factura la incalzire creste vertiginos!
Condens pe geamurile ferestrelor sau usilor de terasa
Intr-o casa, condensul se formeaza atunci cand aerul intalneste o suprafata rece.
Daca se formeaza condens pe partea interioara a ferestrelor, este posibil ca acest lucru sa se datoreze prezentei unor punti termice in jurul tamplariei!
Daca se formeaza condens intre cele doua geamuri ale unui geam dublu, inseamna ca acesta nu isi mai indeplineste rolul de izolator in mod corespunzator si ar trebui inlocuit.
Prezenta mucegaiului pe peretii din jurul tamplariei
Mucegaiul prezent pe peretii din jurul tamplariei se poate datora unei infiltratii ireversibile de apa. Totusi, aceasta din urma poate proveni de la un defect de impermeabilizare a tamplariei!
Prin urmare, inlocuirea ferestrelor vechi cu ferestre de calitate iti ofera numeroase avantaje: economii de energie de pana la 15%, un confort de locuit imbunatatit datorita izolarii termice si fonice optime, precum si o crestere a valorii proprietatii!
Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.