Cele mai bune profile PVC pentru ferestre si usi – cum le alegi?

profile PVC

Care sunt cele mai bune profile PVC pentru ferestre si usi? Cum le alegi? Cauti si tu raspunsul la aceste doua intrebari? Aceste intrebari sunt frecvente atunci cand ne gandim sa construim sau sa renovam o locuinta. Cum alegi cele mai bune profile PVC pentru ferestre si usi? Ei bine, diversitatea produselor de tip termopan reprezinta un avantaj deloc de neglijat. De aceea, trebuie sa ne asiguram de faptul ca alegem ceea ce trebuie pentru fiecare incapere a casei sau cladire dotata cu astfel de elemente de constructie.

Care este adancimea de montaj pentru ferestrele termopan?

O caracteristica esentiala in alegerea celor mai bune profile PVC pentru ferestre termopan este reprezentata de adancimea de montaj, care este oferita de grosimea profilului. Specialistii recomanda profile cu o adancime de montaj de peste 70mm, asta pentru a putea alege si un pachet corespunzator de geam termopan. Tipul de profil se va alege in functie de necesitatile fiecarui proiect in parte. Vei tine cont de urmatoarele caracteristici:

Adancimea profilelor – sa fie de minim 70mm;
Numarul de camere – ideal ar fi intre 4 si 6;
Numarul de garnituri la tocul frestrei – ideal ar fi modele cu 3 garnituri;

Masurarea coeficientului de transfer termic

Profilele din PVC beneficiaza de un coeficient de transfer termic – cunoscut si sub numele de UF, coeficient care se masoara in W/(m2K). Cu cat acest coeficient este mai mic, cu atat fereastra va asigura o izolare termica mai buna. Pentru a te asigura ca transferul termic este unul minim specialistii te afatuiesc sa alegi profile cu mai multe camere de aer la interior si cu o adancime de 74mm. In alegerea profilului PVC se va tine cont si de caracterisiticile sticlei care urmeaza sa fie montata pentru a pastra nivelul de izolare termica, solara si fonica dorit pentru a mentine eficienta energetica a sistemului de ferestre per ansamblu.

Care sunt caracteristicile feroneriei pentru ferestre termopan cu profile PVC?

Elementele de feronerie alese trebuie sa asigure toate functionalitatile pentru o utilizare completa si pe termen lung a ferestrelor. Ferestrele trebuie sa fie dotate cu cat mai multe elemente de siguranta precum manere securizate sau placute de otel pentru siguranta antiefractie. Cele mai bune profile PVC pentru ferestrele termopan prezinta unele dotari standard precum microventilatie pentru aerisire in 4 trepte, sistem de feronerie oscilo-batanta pentru ferestre si usi de balcon, elemente menite sa previna actionarea gresita si ajuta la deschiderea/inchiderea usoara a ferestrelor. Sisteme de siguranta antiefractie si impotriva folosirii ferestrelor si usilor de catre copii.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!