Cum se regleaza o fereastra cu geam termopan

geam termopan

Din pacate, fiecare fereastra, chiar si cea cu geam termopan, se „uzeaza” in timp sub influenta conditiilor climatice (schimbari de temperatura, radiatii UV, umiditate) si a utilizarii normale (deschiderea si inchiderea ferestrei). Daca ferestrele isi pierd etanseitatea la aer, intregul echilibru energetic si fonic al casei are de suferit. Tratamentele, cum ar fi reglarea si intretinerea accesoriilor ferestrelor, pot creste semnificativ durata de viata a ferestrei si pot preveni problemele legate de deschidere sau de scurgeri. Cum pot fi ajustate ferestrele din PVC pentru a preveni acest lucru?

Ferestrele termopan trebuie sa indeplineasca o serie de functii importante pentru a fi pe deplin multumiti de ele. Acestea trebuie sa ne convina din punct de vedere vizual si sa se potriveasca inclusiv cu celelalte elemente ale decorului. De asemenea, trebuie sa ofere cat mai multa lumina, dar mai presus de toate trebuie sa asigure o buna izolare termica si acustica, adica protectie impotriva curentilor de aer si a zgomotelor exterioare.

Cum se regleaza o fereastra cu geam termopan

Ajustarea ferestrelor, inclusiv cele cu geam termopan, trebuie facuta minim o data pe an, chiar daca utilizarea ferestrei nu reprezinta o problema. Cel mai bine este sa faci acest lucru la inceputul verii si inainte de instalarea sezonului rece. Reglarea ocazionala evita fenomenul de „cadere” a foilor si controleaza cantitatea de aer care intra in incapere prin fereastra.

Uneori, reglarea sezoniera a ferestrelor nu se face. Cu toate acestea, ar trebui sa le reglezi atunci cand ferestrele sunt mai putin stranse. De asemenea, este necesara atunci cand ai dificultati in deschiderea si inchiderea lor. Este posibil ca foile sa isi fi schimbat pur si simplu pozitia, iar ajustarea ne va scuti de situatia a fi nevoiti sa apelam la profesionisti sau chiar sa inlocuim ferestrele. Pe de alta parte, ignorarea problemei poate duce la o situatie in care nu putem inchide fereastra sau poate contribui la o scadere semnificativa a temperaturii in apartament.

Asa cum am mentionat mai sus, cel mai bine este sa reglezi ferestrele termopan in functie de anotimp. Atunci cand afara este mai frig, modul de ferestre de iarna va economisi la incalzire.

Reglarea ferestrelor pentru iarna ar trebui sa inceapa cu verificarea sistemului de blocare din cadru. Acesta ar trebui ajustat pentru a creste etanseitatea ferestrei si a reduce cantitatea de aer rece care intra. Armaturile sunt responsabile de forta de presiune a foii de fereastra pe cadru, precum si de pozitia corecta a acesteia. Daca doresti sa maresti forta de presiune, trebuie sa muti rolele de blocare astfel incat sa fie mai aproape de garnituri. Dupa prima reglare, trebuie verificat daca fereastra se deschide si se inchide fara probleme. Daca exista dificultati, inseamna ca foaia este prea stransa si trebuie mutata putin mai departe de garnituri. In general, atunci cand foaia este presata de cadrul ferestrei, manerul incepe sa lucreze putin mai greu – acest lucru este normal.

Odata cu sosirea verii, este util sa se faca o alta reglare a presiunii ferestrei termopan pentru a imbunatati ventilatia casei si a lasa sa intre mai mult aer proaspat. De data aceasta trebuie sa faci opusul ajustarii ferestrelor pentru iarna – redu cantitatea de presiune pe foaia spre cadru.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.