Tendinta constructiilor durabile in industria ferestrelor

industria ferestrelor

Avem cu totii responsabilitatea de a imbunatati calitatea vietii pe Pamant si de a cauta modalitati de combatere a schimbarilor climatice. Toate acestea sunt in interesul sanatatii si confortului nostru. Ideea de a fi eco-responsabil se extinde la toate domeniile in care sunt implicati oamenii. Tendinta catre constructii durabile este unul dintre aspectele cu care producatorii de ferestre sunt cel mai mult in contact. Cum se manifesta constructia durabila in industria ferestrelor? Va invitam sa aflati mai multe.

Costructia ecologica. Despre ce este vorba?

Constructia ecologica cuprinde o serie de activitati. Fiecare dintre acestea este conceputa pentru a reduce impactul negativ al cladirilor asupra mediului pe tot parcursul ciclului lor de viata. Incepand de la proiectare, trecand prin ciclul de constructie si pana la exploatarea de zi cu zi. Conceptul abordeaza aspecte sociale, de mediu si economice. In centrul tendintei de sustenabilitate se afla ideea ca aspiratiile actuale de dezvoltare umana ar trebui sa fie transmise din generatie in generatie. Prin urmare, este o combinatie de mai multe discipline si stiinte – pentru dezvoltarea generatiilor viitoare si pentru protectia resurselor naturale.

Solutiile inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic sunt un instrument important in lupta impotriva schimbarilor climatice, care au un impact atat de mare asupra sanatatii noastre. Investitia in imbunatatirea termica a locuintei – inclusiv ferestre si usi – este o modalitate excelenta de a va implica in dezvoltarea durabila.

De ce sa investim in constructii durabile?

Cladirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din emisiile de CO2 in atmosfera. Acest lucru inseamna ca acestea joaca un rol important in producerea de gaze cu efect de sera. Expertii in domeniul sustenabilitatii sunt de acord ca decarbonizarea constructiilor (adica reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera) este una dintre cele mai rentabile modalitati de a reduce efectele distrugerii climei. Cu toate acestea, aceasta actiune priveste intregul proces de constructie. Arhitectul este responsabil de proiectarea unei case cu o amprenta de carbon zero. Urmatorul pas este sa se aprovizioneze cu materiale ecologice, in mod ideal din surse reciclabile. Urmatorul pas este sa se ocupe de procesul de constructie sustenabila si apoi de functionarea cladirii. Reducerea necesarului de energie este de o importanta capitala aici.

Ferestre si usi ecologice

Caldura se scurge din casele noastre mai ales prin ferestrele si usile care prezinta scurgeri. Prin urmare, atunci cand alegeti astfel de produse pentru casa dvs., ar trebui sa va concentrati asupra compozitiei si parametrilor tehnici ai acestora. Investiti in produse realizate din materiale ecologice. Contrar credintei populare, profilele din PVC pot fi reciclate de mai multe ori fara a pierde calitatea si proprietatile materialului, ceea ce le face o alegere excelenta.

In plus fata de material, parametrii tehnici sunt extrem de importanti. Principalul factor determinant este coeficientul de transfer de caldura (U [W/m2K]). Cu cat acesta este mai mic, cu atat mai bine. In prezent, se considera ca tamplaria eficienta din punct de vedere energetic are un coeficient U mai mic de 1 W/m2K si, de preferinta, in jur de 0,8 W/m2K.

Desigur, pe langa achizitionarea de elemente de ferestre si usi eficiente din punct de vedere energetic, cheia este instalarea corecta a acestora. Aceasta ar trebui sa se faca intr-un mod cald, adica in straturi. In cazul constructiilor moderne, eficiente din punct de vedere energetic, se recomanda instalarea de umbrire exterioara, in special pe partea sudica, care primeste cea mai mare parte a luminii solare. Umbrirea este esentiala pentru a proteja cladirea de caldura excesiva in timpul verii. Aerul conditionat este prea consumator de energie. Investitia in energie solara este, de asemenea, o solutie ecologica si practica.

Constructiile eco-responsabile inseamna asumarea responsabilitatii pentru viitorul generatiilor urmatoare. Este o expresie a grijii fata de resursele naturale, care se epuizeaza in timp – si de care ne dorim ca inclusiv copiii si nepotii nostri sa se poata bucura.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!