Ce ferestre alegi in functie de expunere si in functie de zona in care locuiesti?

Ferestre

Locuiesti intr-o zona vantoasa, la malul marii? Vrei sa instalezi ferestre orientate spre sud? Tipul de tamplarie ales nu va fi acelasi in functie de amplasarea locuintei si de expunerea fatadei! Intr-adevar, aceste criterii sunt decisive in alegerea ferestrelor, a tipului de deschidere sau a materialului usilor si ferestrelor.

Care sunt cele mai bune materiale si ferestre in functie de expunerea fatadei?

Unul dintre principalele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o rama de fereastra sau de usa este expunerea fatadei. Castigul solar nu este acelasi in functie de punctul cardinal si poate avea consecinte grave asupra duratei de viata a echipamentelor. De aceea, este intelept sa alegi anumite materiale si geamuri in functie de orientarea ferestrelor!

Alegerea materialului pentru optimizarea izolatiei termice a unei ferestre din PVC, lemn sau aluminiu

In timp ce PVC-ul este potrivit pentru toate orientarile, aluminiul este recomandat pentru cele mai insorite fatade orientate spre sud si vest. Intr-adevar, la tamplaria noua, conductivitatea termica a aluminiului este in mare parte contrabalansata de sistemele de separare termica.

Pe de alta parte, lemnul este de preferat pe fatadele mai putin insorite, orientate spre nord si est. Intr-adevar, fiind un material viu, lemnul poate lucra si se poate deteriora mai mult atunci cand este puternic expus la soare, in ciuda unei intretineri regulate.

Cum alegi tipul de geam pentru a mentine performanta ideala: dublu, triplu sau special?

Atunci cand doresti sa inlocuiesti ferestrele cu un singur geam, se propune in general geamul dublu. Compus din doua geamuri de sticla separate de un strat de aer (gaz argon), acest tip de geam mentine pierderile de caldura la un nivel minim. In plus, geamurile duble au un raport calitate-pret foarte bun si pot fi adaptate la toate orientarile!
Cu toate acestea, in unele cazuri, poti opta pentru un tip de geam mai specific, cum ar fi geamul triplu sau geamul cu control solar.

Printre acestea, geamurile triple reprezinta solutia ideala pentru fatadele cu iluminare solara redusa si/sau cu expunere nordica. In ceea ce priveste izolarea termica, acest tip de geamuri ofera performante mai bune decat geamurile duble. Geamul triplu este mai gros decat geamul dublu (in medie 32 mm grosime, fata de 20-24 mm pentru geamul dublu). Cu toate acestea, geamul triplu este, de asemenea, mai greu si lasa sa treaca mai putina lumina naturala. De asemenea, este mai scump decat geamul dublu!

O alta alternativa este geamul termoizolant, care este deosebit de potrivit pentru fatadele care primesc multa lumina solara si/sau sunt orientate spre sud. Acest geam iti permite sa mentii un anumit nivel de racoare in casa, chiar si atunci cand aceasta este supraincalzita vara, blocand pana la 80% din caldura.

Cum alegi tamplaria potrivita in functie de climat si mediu?

In cele din urma, mediul in care locuiesti joaca un rol esential in alegerea geamurilor si a altor optiuni pentru ferestre! Intr-adevar, nu instalezi aceleasi echipamente daca apartamentul sau casa se afla intr-o regiune calda sau muntoasa.

Mediul sarat/marin

De exemplu, daca locuiesti langa mare, trebuie sa stii ca sarea poate deteriora ferestrele. Pentru a preveni acest lucru si pentru a optimiza durata de viata a ferestrelor se recomanda sa alegi PVC in locul unor materiale precum lemnul sau aluminiul. Pe langa faptul ca ofera o buna izolare termica, PVC-ul are avantajul de a fi rezistent la rugina si la intemperii!

Regiunile cu vant puternic

In regiunile supuse la vanturi puternice si furtuni, tamplaria se poate deteriora rapid daca nu este suficient de rezistenta. Aluminiul este cel mai potrivit in acest caz.

Regiuni reci sau muntoase

Locuiesti intr-o regiune muntoasa? In acest caz, te sfatuim sa optezi pentru un geam special de altitudine! Deoarece acest geam este mai putin sensibil la presiunea atmosferica, nu se deformeaza nici macar atunci cand este amplasat intr-o regiune de mare altitudine.

Daca locuiesti intr-o regiune rece care nu se afla la altitudine, un geam triplu poate fi suficient. Geamul triplu are o izolatie termica mai buna decat geamul dublu, dar blocheaza o parte din transmisia luminii. Acesta este motivul pentru care geamurile triple sunt de preferat in regiunile cu putina lumina solara!

Regiuni calde si insorite

In cele din urma, geamurile termoizolante se preteaza in regiuni mai calde si mai insorite! Alcatuit dintr-un strat de oxizi metalici mai gros decat in cazul geamurilor duble, geamul termoizolant reduce efectul de sera vara, blocand o parte din caldura, si il optimizeaza iarna, reflectand caldura in casa.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!