Care este cel mai potrivit material pentru o fereastra?

Ferestre

Iti doresti sa inlocuiesti tamplaria ca parte a lucrarilor de renovare? Desi tamplaria ferestrelor poate fi realizata din materiale diferite, doua dintre ele se remarca in mod deosebit atunci cand vine vorba de alegerea noilor usi sau ferestre: PVC si aluminiu!

Doar ca diferentele dintre ele sunt foarte mari, atat in ceea ce priveste eficienta cat si costurile. Asadar, ce sa alegi dintre cele doua materiale? De ce sa alegi o fereastra din PVC sau aluminiu si nu din lemn? Iti spunem in randurile care urmeaza.

De ce sa alegi tamplaria din PVC sau aluminiu in locul celei din lemn?

Totul depinde de criteriile luate in considerare: pret, performanta, intretinere, estetica… dar haideti sa trecem in revista avantajele si dezavantajele ferestrelor din PVC si din aluminiu pentru a putea sa va hotarati mai usor.

Avantajele si dezavantajele ferestrelor din PVC

PVC-ul este materialul preferat de majoritatea constructorilor pentru ferestre si usi, deoarece ofera un raport calitate-pret imbatabil. Este renumit pentru calitatile sale izolatoare, fiind in acelasi timp accesibil, garantand astfel economii de energie pe termen lung. In plus, rezista bine de-a lungul anilor si este foarte usor de intretinut, in comparatie cu materiale precum lemnul, care necesita un tratament si o curatare regulata. De fapt, o curatare o data sau de doua ori pe an cu apa cu o solutie este suficienta!

In ceea ce priveste mediul inconjurator, PVC-ul este un material care nepoluant si 100% reciclabil, astfel incat impactul este unul redus. Pe de alta parte, unele persoane sunt tentate sa creada ca tamplaria din PVC este mai putin placuta din punct de vedere estetic comparativ cu alte materiale, deoarece exista o gama mai limitata de culori si finisaje.

Avantajele si dezavantajele tamplariei din aluminiu

Aluminiul este apreciat pentru designul sau modern si elegant. Acest material este adesea disponibil in numeroase culori si finisaje specifice, ceea ce poate conferi exteriorului ferestrelor un aspect metalic sau stralucitor! In plus, rigiditatea si robustetea profilelor subtiri din aluminiu ofera doua avantaje importante pentru ferestrele din aluminiu:

  • Acestea ofera o suprafata mare din sticla si aportul luminos este generos
  • Sunt potrivite pentru ferestrele XXL si pentru ferestrele tip bovindou

 

Printre punctele negative, aluminiul este mai putin eficient decat PVC-ul in ceea ce priveste izolarea, deoarece este un material conductiv. Cu toate acestea, tamplaria din aluminiu este in prezent echipata cu pauze termice pentru a depasi acest defect. In plus, aluminiul este un material mai scump decat PVC-ul.

Poti alege unul din cele doua materiale prezentate in functie de situatia ta si in functie de mediul in care locuiesti. De exemplu, daca locuiesti intr-o regiune cu vant, este recomandat sa alegi ferestre din aluminiu, care sunt mai rezistente si mai groase decat cele din PVC.

Fie ca alegi PVC sau aluminiu in locul lemnului pentru noile tale ferestre, ambele materiale ofera performante termice si acustice, fiind in acelasi timp durabile si usor de intretinut! Cu toate acestea, exista o serie de criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi una sau alta, cum ar fi bugetul si prioritatile tale in materie de confort.

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!