Care sunt cele mai bune ferestre din punctul de vedere al izolarii termice?

ferestre

Noile tale ferestre trebuie sa indeplineasca anumite criterii in materie de rezistenta, luminozitate, securitate… Dar, mai ales, in materie de performanta termica! De fapt, ferestrele care iti izoleaza corect locuinta ofera un dublu avantaj. Garanteaza un confort termic optim, dar si o reducere a consumului de energie! Dar ce inseamna o fereastra izolata termic? Ce criterii trebuie sa indeplineasca pentru a fi considerata ca atare? Principalele caracteristici, rolul, beneficiile… Iata portretul unei ferestre eficiente!

Portretul robot al celei mai bune ferestre din punct de vedere al izolarii termice

O fereastra poate fi izolanta fonic, dar si termic! O fereastra fonoizolanta este capabila sa reduca zgomotul din exterior. O fereastra termoizolanta, pe de alta parte, reduce pierderile de caldura si pastreaza caldura in interiorul casei. Asadar, intrebarea este: care sunt caracteristicile cheie pe care trebuie sa le aiba o fereastra pentru a fi eficienta din punct de vedere termic?

Un material care izoleaza

In primul si in primul rand, cea mai buna fereastra din punct de vedere al izolatiei termice este realizata dintr-un material izolator, cum ar fi lemnul sau PVC. PVC-ul este un izolator termic excelent si necesita foarte putina intretinere! Lemnul, pe de alta parte, este un izolator natural, dar necesita o intretinere regulata pentru a-si pastra beneficiile.

O alta optiune poate fi si ferestrele compozite care sunt realizate dintr-un material fabricat de la zero, folosind fibra de sticla si lemn (sau PVC). Ca urmare, ferestrele compozite combina rigiditatea aluminiului cu puterea izolatoare a PVC-ului.

O sticla performanta

O fereastra eficienta trebuie sa aiba minim un geam dublu! Pentru a limita cat mai mult posibil pierderile de caldura intr-o casa, ferestrele duble sunt formate din doua geamuri de sticla separate de un gaz izolator (argon sau kripton), spre deosebire de cele simple, care sunt formate dintr-un singur geam. Pentru a optimiza performantele termice ale geamurilor, se poate opta chiar si pentru o sticla mai speciala cum ar fi sticla cu control solar. Adaptata in special pentru regiunile cele mai calde si mai insorite, acest tip de geam optimizeaza efectul de sera iarna si il reduce la minimum vara.

Sticla tripla ofera un grad optim de izolare, dar ramane mai scumpa: pentru a fi cu adevarat rentabila, aceasta trebuie instalata pe fatadele orientate spre nord sau pe fatadele putin insorite!

O deschidere batanta

Nu toate tipurile de ferestre si deschideri au acelasi grad de performanta termica! Din acest punct de vedere, ferestrele cu deschidere batanta sunt cele mai izolante. Pe de alta parte, ferestrele culisante ar trebui evitate, deoarece spatiul dintre geam si cadru poate lasa uneori aerul sa intre in casa.

Pentru a fi cu adevarat eficienta, o fereastra trebuie, asadar, sa indeplineasca o serie de criterii: trebuie sa aiba sticla dubla sau tripla, sa fie certificata NF, sa aiba deschidere batanta, etc. Prin urmare, in ciuda unei investitii initiale ridicate, alegerea unei ferestre eficiente va fi rapid amortizata, deoarece va va reduce consumul de incalzire pe termen lung!

Chiar si atunci cand alegi cele mai bune ferestre din punct de vedere al izolatiei termice, ar trebui sa iei in considerare casa ta ca intreg. Ferestrele performante sunt inutile daca sistemul de incalzire este invechit sau daca mansarda nu este izolata corespunzator!

Daca v-ati hotarat asupra unor usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!