Ce ne asteapta pe piata ferestrelor in 2023?

ferestrelor

Anul 2022 nu a fost, cu siguranta, cel mai usor an pentru industria ferestrelor si usilor. Sfarsitul pandemiei, conflictul dintre Ucraina si Rusia si, drept consecinta, o crestere dinamica a preturilor materiilor prime si energiei. Acestea au fost dificultatile cu care industria tamplariei a trebuit sa se confrunte in ultimul an.

Deci, cum va fi anul 2023? Va fi mai bland? Ce va aduce, ce tendinte vor exista? Haideti sa aflam in cele ce urmeaza.

Siguranta si intimitatea, primordiale

Ultimii ani au zdruncinat puternic sentimentul de securitate al unui numar mare de persoane. Prin urmare, inca de anul trecut s-a putut observa ca produsele cel mai frecvent alese sunt solutii robuste, confortabile si, cel mai important, care ofera un mare sentiment de siguranta. Iar aceasta tendinta va continua si in acest an.

Prin urmare, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca in acest an vor deveni standard si acoperirile exterioare ale ferestrelor – fie sub forma de rolete, fie sub forma de jaluzele venetiene exterioare. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea ofera o intimitate completa si un sentiment ridicat de securitate.

Ferestrele mari, inca la moda

O altă tendință în materie de tâmplărie în 2023 este, de asemenea, deschiderea interiorului către lumea exterioară. Acest lucru se traduce prin ferestre mai mari.

Există mai multe modalități de a realiza ferestre în format mare. Acestea înseamnă în primul rând, uși mari de terasă și de balcon, uși glisante sau pur și simplu ferestre panoramice și fațade din sticlă.

Eficienta energetica si constructii pasive

2023 se refera, de asemenea, la eficienta energetica si la ecologie, despre care, de altfel, s-a vorbit deja foarte mult anul trecut. Dupa cum se stie, tamplaria in acest domeniu este un factor foarte important si joaca un rol foarte mare in izolarea termica a cladirilor.

Prin urmare, ferestrele si usile achizitionate de clienti in acest an si probabil si in anii urmatori trebuie sa fie caracterizate de o izolare termica la cel mai inalt nivel.

Si, cel mai important, aceasta tendinta continua in intreaga Uniune Europeana, iar parametrii pe care trebuie sa ii indeplineasca casele pasive si eficiente din punct de vedere energetic sunt reglementati prin cerinte legale.

Astfel de solutii sunt, de asemenea, avantajoase din punct de vedere economic pentru orice utilizator de tamplarie „calda”. La urma urmei, alegand produse eficiente din punct de vedere energetic, platim facturi mai mici pentru incalzirea incaperilor in timpul sezonului de iarna. Pe de alta parte, in timpul verii, astfel de ferestre impiedica incalzirea incaperilor si, prin urmare, risipa de energie pentru aerul conditionat.

Culorile ferestrelor si usilor in 2023

Tendintele cromatice pentru tamplaria ferestrelor in 2023 se vor baza in mare parte pe culori pamantii. Astfel, vor continua sa domine tonurile de lemn de culoare maro inchis si maro deschis, precum mahon, stejar sau antracit. Cu toate acestea, culoarea clasica, dar eleganta, albul si nuantele sale revin, de asemenea, la moda.

Negrul este, de asemenea, o culoare din ce in ce mai populara pentru tamplarie. Aceasta poate fi vazuta in principal in cladirile foarte moderne, industriale.

Este interesant de remarcat interesul tot mai mare pentru culori mai intense, cum ar fi rosul si albastrul marin, care ar putea face o adevarata revolutie in tendintele interioarelor in 2023.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!