Cum reduci pierderile de caldura prin ferestre

pierderile de caldura

Pierderile de caldura sunt o adevarata problema pentru oricine. Ori de cate ori treci prin fata unei ferestre sau unei usi din locuinta simti aer rece? Ai remarcat deja prezenta mucegaiului pe pereti, in jurul tamplariei? In acest caz, acestea din urma sunt supuse, fara indoiala, pierderilor de caldura. Caldura poate scapa cu usurinta prin deschideri mai putin performante sau inconjurate de punti termice. Care este originea acestor pierderi de caldura? Cum putem remedia aceasta problema?

Pierderile de caldura prin ferestre

Pierderile termice desemneaza pierderi de caldura din cadrul unei locuinte. Caldura poate scapa prin acoperis, prin pereti, prin sol, sau prin ferestre. Rezultat: suferi de un anumit grad de disconfort in locuinta ta si facturile sunt destul de mari. In ceea ce priveste pierderile de caldura prin ferestre acestea pot reprezenta pana la 15% din pierderile termice totale dintr-o locuinta.

Cum putem evita sau elimina pierderile termice prin ferestre

Vrei sa schimbi ferestrele din locuinta? Alegerea unui profesionist apt sa realizeze un montaj de calitate a ferestrelor te poate ajuta sa previi pierderile de caldura. Insa, daca dispui deja de ferestre mai putin performante exsta unele solutii care te ajuta sa reduci in mod eficient sursele de pierderi de caldura.

Daca caldura scapa prin sticla poti decide sa schimbi tamplaria prin inlocuirea ferestrelor vechi cu modele mai performante si mai noi. Daca caldura scapa prin punti termice situate in jurul tamplariei poti schimba imbinarile, balamalele sau sa instalezi rolete. Daca dispui de ferestre cu sticla simpla, inlocuirea tamplariei permite eliminarea scurgerilor de caldura care scapa prin sticla.

Alege un model de fereastra mai adaptata

Atunci cand schimbi ferestrele alegerea tipului de sticla si a materialului este esentiala.

Actualmente, sticla dubla sau tripla cosntituie o bariera eficienta impotriva pierderilor de caldura. Cu toate acestea, poti opta pentru o sticla specifica, adaptata in totalitate localizarii locuintei tale. Spre exemplu, o sticla special conceputa pentru o locuinta siuata la inaltime. Aceasta evita deformarea sticlei sub efectul presiunii atmosferice si nu lasa caldura sa scape.

Nu toate materialele sunt ideale atunci cand vine vorba de izolare:

PVC-ul este un material care prezinta cea mai inalta performanta in termeni de izolare termica. In plus, este un material care nu necesita intretinere speciala.

Lemnul este un izolant natural deosebit de eficient insa, acesta din urma trebuie intretinut in mod regulat pentru a-si conserva toate proprietatile.

Aluminiul este un material conductor ceea ce nu il recomanda deloc in ceea ce priveste eficienta termica.

Un montaj de calitate al ferestrelor

Daca doresti instalarea unor frestre noi in cadrul unui proiect de renovare, alegerea producatorului de ferestre este un pas care nu trebuie neglijat! Intr-adevar, o montare bine executata te poate proteja in mod eficient de inconvenientele cauzate de pierderile de caldura.

Izolarea ferestrelor pentru a elimina puntile termice

Ai punti termice in jurul ferestrelor? Mijloacele de eliminare a acestora depind de locul in care se afla! In cazul in care puntile termice sunt situate in jurul marginii geamului (jonctiunea dintre cadru si geam), se recomanda schimbarea imbinarilor sau instalarea de rolete.

Puntile termice sunt situate in jurul cadrului (jonctiunea dintre perete si cadru)? In acest caz este recomandat sa schimbi rama ferestrei atunci cand aceasta este complet indepartata!

In sfarsit, daca puntile termice se afla la pragul usii (jonctiunea dintre podea si usa), trebuie sa stii ca puteti instala plinte etanse la partea inferioara a tamplariei.

Pentru a imbunatati confortul termic in locuinta ta este esential sa eviti si sa reduci cat mai mult cu putinta pierderile de caldura de la ferestre si usi! Montaj de calitate, echipamente performante, eliminarea puntilor termice… Aceste solutii iti permit, de asemenea, sa faci economii semnificative la facturile de incalzire, reducand in acelasi timp amprenta de carbon. Un dublu avantaj pentru portofelul tau si pentru planeta!

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!