Care sunt ferestrele cu cea mai buna izolatie termica

izolatie termica

Noile tale ferestre trebuie sa indeplineasca anumite criterii in materie de rezistenta, luminozitate, securitate… Dar mai ales, in materie de performanta termica! Ferestrele care izoleaza corect casa iti ofera un dublu avantaj. Acestea garanteaza un confort termic optim, precum si o reducere a consumului de energie! Dar ce este o fereastra termoizolata? Ce criterii trebuie sa indeplineasca pentru a fi considerata ca atare? Caracteristici cheie, rol, beneficii… Iata portretul unei ferestre cu o buna izolatie termica!

Izolatie termica: caracteristicile cheie ale unei ferestre de inalta performanta

O fereastră poate fi izolata fonic, dar si termic! O fereastra cu izolare fonica este capabila sa reducă zgomotul din exterior. O fereastra termoizolanta reduce pierderile de caldura si mentine caldura in interiorul casei. Așadar, intrebarea este: care sunt caracteristicile cheie pe care trebuie sa le aiba o fereastra pentru a fi eficienta din punct de vedere termic? Citeste randurile de mai jos!

Material izolant

In primul si in primul rand, o fereastra eficienta este fabricata dintr-un material izolator, cum ar fi lemnul sau PVC. PVC-ul este un izolant termic excelent care necesita intretinere minima! Pe de alta parte, lemnul este un izolator natural, dar necesita o intreyinere regulata pentru a-si mentine beneficiile, iar durata de viata este mai redusa.

Aluminiul, pe de alta parte, este un material conductor si prezinta rupturi de puncte termice. Ferestrele compozite sunt realizate dintr-un material fabricat de la zero, folosind fibra de sticla si lemn (sau PVC). Prin urmare, ferestrele compozite combina rigiditatea aluminiului cu puterea izolatoare a PVC-ului.

Ferestre performante

In plus, o fereastra eficienta din punct de vedere termic trebuie sa aiba cel putin o sticla dubla! Pentru a limita cat mai mult posibil pierderile de caldura intr-o locuinta, geamurile duble sunt formate din doua geamuri de sticla separate de un gaz izolator (argon sau kripton), spre deosebire de geamurile simple, care sunt formate dintr-un singur geam.

Pentru a optimiza performantele termice ale geamurilor, poti opta chiar si pentru o fereastra mai speciala, precum cea cu sticla termoizolanta Control Solar. Acest tip de geam este deosebit de potrivit pentru cele mai calde si mai insorite regiuni, optimizand efectul de sera iarna si reducandu-l la minimum vara.

Sticla tripla ofera un grad optim de izolare, dar ramane foarte scumpa: pentru a fi cu adevărat rentabila, trebuie instalata pe fatadele orientate spre nord sau pe fatadele cu putin soare!

O deschidere batanta

Nu toate tipurile de ferestre si deschideri prezinta acelasi grad de performanta termica! Din acest punct de vedere, deschiderea cu balamale (sau franceza) este cea mai izolatoare. Pe de alta parte, ferestrele glisante ar trebui evitate, deoarece spatiul dintre geam si cadru poate permite uneori patrunderea aerului în casa… Mai ales in cazul ferestrelor glisante, care au in general garnituri cu perii!

Beneficiile unei ferestre izolante într-o locuinta

Printre numeroasele beneficii, o fereastra cu o buna izolatie termica va ofera un confort optim pe tot parcursul anului, precum si posibilitatea de a face economii de energie. Descoperă lista de beneficii de mai jos!

Confort sporit

Stiind ca deschiderile sunt responsabile pentru 10 pana la 15% din pierderile de caldura intr-o casa, aceasta este cantitatea de energie pe care o puteti economisi cu ferestre ce au o buna izolatie termica! De fapt, echipamentele performante nu prezinta punti termice (spre deosebire de geamurile simple), impiedicand astfel pierderile de caldura in afara locuintei.

Economie de energie si de bani

Ca urmare, economiile de energie pe care le faceti se reflecta direct in factura de incalzire. Pentru ca, atunci cand utilizezi mai putina energie, platesti mai putin la energia electrica!

Pentru a fi cu adevărat eficienta, o fereastra, indiferent de tipul ei, trebuie, asadar, sa indeplineasca o serie de criterii: trebuie sa aiba cel putin geamuri duble, sa fie certificata NF, sa fie dotata cu obloane rulante etc. Prin urmare, in ciuda unei investitii initiale mai ridicate, alegerea unei ferestre eficiente va fi rapid amortizata, deoarece  va reduce consumul de energie pe termen lung!

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!