Fereastra fixa: avantaje si dezavantaje

Fereastra fixa

Fereastra fixa nu este rezervata doar vitrinelor magazinelor sau fatadelor cladirilor mari. Poti decide sa o instalezi in propria casa, fara probleme. Chiar daca nu se deschide, fereastra fixa prezinta numeroase avantaje, avantaje asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza. Care este interesul acestui tip de tamplarie, care sunt avantajele si dezavantajele pe care le ofera?

Avantajele oferite de fereastra fixa

Dat fiind faptul ca nu se deschide, tamplaria fixa nu indeplineste toate functiile unei ferestre obisnuite. In schimb, vine cu un maxim de luminozitate in sanul unei locuinte si nu numai.

Un aport luminos optim

Mai mult decat orice alt tip de deschidere, fereastra fixa lasa sa intre un maxim de lumina in interiorul locuintei. O suprafata generoasa alcatuita din sticla lasa sa intre nu doar multa lumina ci si caldura. Rezultat: nu va mai trebui sa aprinzi atat de des lumina, nu va trebui sa pornesti atat de des caldura. Drept urmare, vei realiza economii de energie considerabile.

Ferestrele fixe se realizeaza la comanda, in toate formele si in toate dimensiunile

Deoarece ferestrele fixe nu sunt supuse constrangerilor legate de deschidere si inchidere, sunt mai usor declinabile in dimensiuni si forme variate. De la luminatorul pentru mansarda la modelul panoramic, fereastra fixa se poate prezenta sub forme si dimensiuni variate. O fereastra panoramica este ideala pentru o locuinta mare, ofera o priveliste frumoasa spre exeterior.

Nu exista constrangeri cu privire la spatiu pentru fereastra fixa

Fereastra fixa poate fi instalata oriunde, indiferent de configuratia incaperii si locuintei. Fereastra fixa ofera un castig de spatiu deloc de neglijat si poate fi instalata in locuri mai greu accesibile. Se integreaza in orice locuinta, indiferent de configuratie.

Un castig de spatiu considerabil

Deoarece o fereastra fixa nu necesita un maner de deschidere, nu este nevoie practic de spatiul situat in fata sau in spatele ferestrei pentru a o putea deschide. Drept urmare, ne ofera un castig de spatiu considerabil.

O fereastra ideala pentru locurile mai greu accesibile

Uneori, configuratia unei case nu ne permite accesul la o fereastra pentru a o deschide si inchide. In acest caz, cea mai pertinenta alegere este fereastra fixa.

Rezistenta mai ridicata la impact si uzura

Deoarece nu sunt proiectate sa se deschida, ferestrele fixe sunt mai rezistente la incercarile de efractie. Cu acest tip de tamplarie, nu este posibila intrarea prin efractie! In plus, alegerea unor geamuri rezistente constituie o bariera eficienta impotriva socurilor, fie ca sunt intentionate sau nu.

In plus, deoarece ferestrele fixe nu se deschid, garniturile si tocurile nu se uzeaza in cazul unei functionari repetate. Acest lucru inseamna ca fereastra ta fixa va avea o durata de viata lunga, mai ales daca alegi un material rezistent, cum ar fi PVC.

In cele din urma, ferestrele fixe nu au feronerie, care se poate deteriora in timp si poate cauza probleme de etansare. Prin urmare, acestea sunt mai rezistente in timp si nu necesita o intretinere speciala, cum ar fi ungerea balamalelor!

Un raport calitate/pret excelent

Mai putin costisitoare, dar mai eficienta decat o fereastra traditionala, fereastra fixa ofera un raport calitate-pret de neegalat.

Tamplarie ieftina

Din diferitele ferestre disponibile, modelele de ferestre fixe sunt cele mai economice dintre toate!

Performanta buna de izolare termica si fonica

Deoarece nu se deschid, ferestrele fixe (in special cele instalate in cadru) ofera o etansare mai buna decat modelele traditionale. Acest lucru inseamna ca ferestrele fixe te protejeaza intr-un mod mult mai eficient impotriva diferitelor influente externe, cum ar fi frigul, caldura, umiditatea sau zgomotul!

Dezavantajeje unei ferestre fixe

Principalul dezavantaj se refera la intretinerea sa. Pentru a fi curatata trebuie sa te echipezi cu materialul necesar precum un stergator profesional cu brat telescopic.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!