Care este durata de viata a unei ferestre PVC?

ferestre PVC

Infiltratii, probleme de etansare, deteriorarea ramei… Deoarece ferestrele sunt supuse la uzura si la intemperii, ele se pot deteriora si isi pot vedea performantele scazand in timp. Drept urmare, care este durata de viata a unei ferestre? Cand ar trebui inlocuita si cum poate fi optimizata durata de viata a acesteia? Ce ar trebui sa faci daca ferestrele tale sunt defecte sau vechi? Iata tot ce trebuie sa stii despre durata de viata a ferestrelor.

Care este durata de viata a ferestrelor PVC, din lemn sau aluminiu?

Chiar daca durata de viata a unei ferestre depinde de calitatea sa, de origine si de tipul de geam, aceasta depinde mai ales de materialul din care este fabricata. PVC-ul, lemnul si aluminiul nu sunt toate la fel de rezistente la conditiile meteorologice: vant, ploaie, caldura, raze UV de la soare etc.

Astfel, ferestrele din PVC pot dura intre 15 si 35 de ani, putand ajunge chiar la 50 de ani, in timp ce ferestrele din aluminiu au o durata medie de viata de 25-35 de ani.

In ceea ce priveste ferestrele din lemn, longevitatea acestora depinde in primul rand de intretinerea lor (tratare, lacuire, vopsire etc.). Ferestrele din lemn rezista doar aproximativ 20 de ani, insa necesita intretinere periodica.

Cum sa prelungesti durata de viata a ferestrelor?

Cel mai bun mod de a optimiza durata de viata a ferestrelor? Intrețineti-le si curatati-le in mod regulat! Intr-adevar, intretinerea ferestrelor permite pastrarea performantelor termice si fonice ale acestora, precum si buna lor functionare. Ce veti obtine: confortul si siguranta dumneavoastra!

Prin urmare, intretinerea ferestrelor implica diverse sarcini:

  • Curatarea tamplariei in ansamblu (cadru, obloane, geamuri, maner…);
  • Ungerea accesoriilor (balamale, etc.);
  • Stergerea prafului;
  • Tratarea si lacuirea ferestrelor din lemn;

Astfel, toate aceste sarcini trebuie efectuate o data sau de doua ori pe an, cu exceptia tratarii si lacuirii ferestrelor din lemn, care este recomandata la fiecare 2 pana la 5 ani. Cu toate acestea, frecventa intretinerii depinde de mediul dumneavoastra! Ferestrele unei case situate la mare trebuie intretinute mai des (mediu sarat).

In fine, in timp ce ferestrele din lemn necesita un tratament special, cele din PVC si aluminiu sunt extrem de usor de intretinut! De fapt, spalarea cu apa si cu o solutie specială o data sau de doua ori pe an este suficienta.

Cum stiti cand trebuie sa inlocuiti ferestrele din PVC, lemn sau aluminiu?

Din cauza functionarii repetate si a uzurii, ferestrele dumneavoastra se deterioreaza in timp intr-o masura mai mare sau mai mica si nu-si mai indeplinesc in mod corespunzator functia de izolare si protectie.

In acest sens, anumite semne va pot alerta:

  • Mucegai pe pereti;
  • Curenti de aer langa fereastra;
  • Condensare pe geam etc;

Aceste fenomene nu trebuie neglijate! Acestea pot avea repercusiuni nefaste asupra sanatatii, facturilor si locuinței dumneavoastra: probleme respiratorii, cresterea consumului de energie termica si electrica, deteriorarea interiorului peretilor etc.

Astfel, atunci cand ferestrele dvs. sunt uzate sau vechi, puteti alege sa le reparati sau sa le inlocuiti.

Inlocuirea ferestrelor

Daca ferestrele dvs. sunt vechi sau foarte deteriorate, trebuie sa fie inlocuite! In acest caz, puteti decide sa schimbati intregul cadru al ferestrei (indepartare totala) sau sa pastrati vechiul cadru, pentru a schimba doar fereastra (instalare de renovare). Alegerea intre aceste doua tipuri de instalare depinde de starea profilului dumneavoastra!

In concluzie, durata de viata a unei ferestre depinde de calitatea sa de origine, dar și de materialul din care este confecționata. Cu toate acestea, acest lucru poate fi optimizat printr-o intretinere regulata! Spre deosebire de ferestrele din aluminiu si PVC, care sunt extrem de usor de intretinut, ferestrele din lemn necesita un tratament special pentru a rezista.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.