Reglarea ferestrelor. Cum se realizeaza?

Reglarea ferestrelor

Stiai ca reglarea ferestrelor PVC se poate traduce printr-un confort crescut al ocupantilor din locuinta si ne poate ajuta sa realizam economii substantiale? Aceste reglari ne permit sa ne bucuram de racoare pe timp de vara. Iarna, in schimb va impeidica caldura sa scape la exterior. Daca detii competente in materie de bricolaj poti efectua tu insuti aceste reglari. Descopera cum poti regla ferestrele atat vara cat si iarna.

Reglarea ferestrelor PVC: cu ce scop?

Exista cateva motive pentru care este util sa efectuezi o reglare periodica a ferestrelor PVC. Unul din principalele motive se refera la functionarea corecta a ferestrelor. Se intampla uneori ca balamalele ferestrelor sa se slabeasca in urma utilizarii repetate. Reglarea ferestrelor PVC are rolul de a elimina aceasta neplacere. Cu ajutorul acestei interventii ferestrele tale, indiferent daca sunt noi sau vechi, vor avea o durata mai lunga de viata, fara probleme.

Trebuie sa te gandesti la efectuarea acestei interventii inainte de schimbarea anotimpului. Aceasta reglare se va traduce de cele mai multe ori printr-o reducere la factura de energie. In schimb, vara, reglarea ferestrelor PVC va permite o mai buna ventilare a incaperii pastrand incaperea racoroasa chiar si in perioadele in care temperaturile sunt mai ridicate.

De ce este important sa reglezi ferestrele vara-iarna?

In general, reglarea ferestrelor este necesara de doua ori pe an, inainte de sosirea verii si inainte de instalarea iernii. Este vorba de modificarea, in functie de conditiile meteorologice ale unui anumit anotimp dat, presiunea contra cadrului ferestrei. Reglarea eficienta a ferestrelor permite in egala masura o ventilare automata.

In schimb, reglarea ferestrelor iarna consta in ajustarea fitingurilor ferestrelor astfel incat fereastra sa fie etans pe intreg perimetrul. Dupa ajustare, balamalele si cadrul ferestrei trebuie sa adereze la intreaga lungime a cadrului suficient incat sa impiedice caldura din incapere sa scape la exterior prin interstitii. Aceasta interventie impiedica in egala masura intrarea aerului rece la interior. Aceasta actiune preventiva are drept efect reducerea pierderilor de caldura si, drept urmare, reducerea in acelasi timp a caldurii la incalzire.

Reglarea sezoniera a ferestrelor PVC pentru vara si pentru iarna

Acum ca stii de ce este bine sa efectuezi aceasta operatiune odata la sase luni, este bine sa stii cum se procedeaza. Reglarea unei ferestre din PVC vara consta in modificarea pozitiei fitingurilor ferestrei. Acestea sunt reglate din fabrica in pozitie neutra. Recomandarea specialistilor este aceea de a le regla inspre stanga, echivalentul orei 9 pe ceas. Atunci cand temperaturile exterioare incep sa scada incetul cu incetul nu uita sa schimbi pozitia fitingurilor iarna. Deplaseaza markerul de ajustare de la echivalentul orei 9 la echivalentul orei 3 a ceasului. Aceasta miscare usoara va creste presiunea.

In cazul in care observi ca geamul nu se mai inchide etans, nu mai asigura strangerea necesara, acest lucru se poate datora deteriorarii garniturilor, acesta sunt realizate din cauciuc. Se recomanda schimbarea garniturilor odata la trei ani.

Elimina problema cu condensul in sezonul rece

Condensul isi face aparitia atunci cand aerul cald si aerul umed din interiorul locuintei intra in contact cu suprafata rece a ferestrei. Un lucru care face ca umezeala se depuna la suprafata sticlei, sub forma de asa-zis condens. Sfatul specialistilor pentru a rezolva aceasa problema este aceea de controla umezeala din casa. Pentru a evita aparitia condensului trebuie sa aerisesti zilnic camerele, sa cumperi un dezumidificator, sa folosesti vopsele speciale antiumezeala si sa instalezi un sistem de ventilatie la baie si o hota in bucatarie.

Urmând aceste sfaturi de reglare a ferestrelor PVC iarna si vara te vei asigura ca spatiul de locuit ramane confortabil si in siguranta pentru tine si pentru toti cei dragi tie pe tot parcursul anului.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!