Ce material alegi pentru o usa culisanta?

Usa Culisanta

Usa culisanta lasa sa intre intr-o incapere multa lumina si ofera in egala masura acces la exterior. Adesea folosita la bucatarie, intr-o sufragerie sau terasa, usa culisanta este in tendinte si se vrea a fi, inainte de toate, un atu estetic si functional. Alegerea materialului din care este realizata necesita mare atentie si, de cele mai multe ori, persoanele care opteaza pentu o usa culisanta cer ajutorul unui specialist. In cele ce urmeaza iti oferim cateva sfaturi pentru alegerea materialului potrivit pentu usa culisanta.

Defineste un buget pentru usa culisanta

Inainte de toate, este important sa poti defini un buget pentru usa culisanta. Numeroase sunt modelele de usi culisante pe piata dar si materialele din care aceasta poate fi realizata. Poti gasi usi culisante la preturi diferite. Pretul difera in functie de dimensiunea usii, de material dar si de grosimea sticlei alese. Trebuie sa tii cont si de pretul instalarii daca nu vei face tu acest lucru.

Alege materialul usii culisante in adecvare cu stilul adoptat la interior

Daca este vorba despre o usa de interior, importante sunt in primul si in primul rand rezistenta si siguranta in exploatare, dar si designul si integrarea in ambientul camerelor pe care le separa.

Daca este o usa care da spre exterior (terasa, balcon, sau chiar o usa de la intrare), materialele incorporate trebuie sa fie deosebit de rezistente si la actiunea soarelui, precipitatiilor sau schimbarilor bruste de temperatura, etc.

PVC-ul. Este un material care ofera un raport calitate/pret excelent si pe care specialistii il considera un material atemporal. Nu necesita intretinere speciala, este de ajuns sa fie curatat din cand in cand. Se declina in mai multe culori si este apreciat datorita simplitatii sale dar si datorita eficientei in materie de rezistenta si de izolare.

Aluminiul. Aluminiul este un material usor si rezistent. Se adapteaza oricarui spatiu, este potrivit pentru ferestre de mari dimensiuni dar si pentru usile culisante. Datorita faptului ca profilul este extrem de subtire lasa sa intre in casa un maxim de lumina. Este usor de intretinut si nu rugineste, insa izolatia termica lasa mult de dorit.

Lemnul. Lemnul este estetic si calduros deopotriva. Este un material natural si regenerabil care necesita o intretinere regulata spre deosebire de PVC spre exemplu. Este un material durabil, poate fi vopsit in diferite culori. Din pacate este foarte predispus deteriorarii provocata de elementele naturale precum ploaie, soare puternic sau chiar termite.

O combinatie de materiale

Exista usi culisante realizate dintr-o combinatie de materiale: lemn la interior si aluminiu la exterior spre exemplu. Astfel, ai posibilitatea de a te juca atat cu stilul cat si cu atmosfera pe care doresti sa o obtii in locuinta ta.

Functiile pe care urmeaza sa le indeplineasca usa culisanta

Daca usa culisanta este de interior: functiile ei principale sunt acelea de a oferi locuitorilor intimitate, separare de spatii, o economie considerabila de spatiu – chiar si deschisa, nu va incurca traficul niciodata – si bariera de mirosuri (mai ales in cazul bucatariei). Daca este usa culisanta este spre exterior, aceasta va trebui sa ofere in plus izolatie termica si fonica, insa si sa asigure siguranta si securitatea casei sau apartamentului.

Aceasta solutie cu usa culisanta este o solutie putin mai scumpa decat cea cu usa clasica. In primul si in primul rand vorbim despre mecanismul de glisare si in al doilea rand despre materialele pe care le doresti pentru foaia de usa. Pretul final va fi stabilit impreuna cu vanzatorul, in functie de finisajele dorite de tine.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!