De ce sa tii cont cand alegi usi din PVC

usi din PVC

In calitate de proprietar, aveti mai multe optiuni pentru fiecare aspect al casei detinuta decat au avut oamenii vreodata in trecut. Datorita inovatiei si tehnologiei, tot ce tine de casa, de la decor si pana la structura, a suferit o imbunatatire masiva, oferindu-va o gama larga din care sa alegeti, bazata atat pe functionalitate, cat si pe design.

Acelasi lucru este valabil si atunci cand vorbim despre usi din PVC. Clorura de polivinil neplastifiata (uPVC) este un material extrem de versatil si durabil care este utilizat pentru fabricarea usilor si ferestrelor. Deoarece nu este plastifiat, uPVC este mai durabil si mai rigid, aducand astfel o serie de beneficii pe care materialele traditionale precum lemnul nu le pot egala. uPVC este alegerea ideala pentru usi si ferestre deoarece, spre deosebire de lemn, otel, fier si altele, isi pastreaza forma in orice conditii meteorologice. In plus, este si foarte eficient din punct de vedere termic.

Iata punctele pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand cumparati usi din PVC pentru casa.

Diferite spatii, diferite tamplarii

Nu toate casele sunt la fel si, in mod similar, nu fiecare spatiu dintr-o casa este la fel. Pentru zonele comune, cum ar fi camera de zi, s-ar putea sa preferati o usa care sa lase multa lumina si sa va ofere o vedere perfecta asupra naturii, mai ales daca va aflati in fata unei gradini sau a unui peisaj la fel de atractiv. Pentru spatiile private, cum ar fi dormitoarele, ar trebui sa optati pentru usi din pvc care sunt mai simple si mai functionale. Rama pe care o alegeti depinde de factori precum designul estetic al spatiului, preferintele personale de stil, functionalitatea si confortul celor care locuiesc in casa respectiva.

Usile batante din uPVC sunt cel mai elementar design de usi cu un singur sistem de deschidere. Acestea sunt ideale pentru spatiile in care usile au un rol pur functional. Sunt extrem de sigure si asigura o izolare excelenta atunci cand sunt inchise.

Usile glisante din uPVC constau din doua sau mai multe piese care aluneca orizontal, la stanga sau la dreapta pe sine. Aceste usi din PVC sunt foarte netede si usor de manevrat, deoarece sunt usor ridicate deasupra sinelor. Usile glisante din uPVC sunt perfecte pentru spatiile care trebuie sa arate bine, iluminate si spatioase, cum ar fi camerele de zi si salonele.

Intretinere redusa pentru ferestre si usi din PVC

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale usilor din PVC este ca sunt extrem de usor si rentabil de intretinut in comparatie cu materialele traditionale precum lemnul. Usile din lemn sunt susceptibile la probleme precum infestarea cu termite, deformarea, decolorarea si craparea. Doar curatarea simpla cu un detergent obisnuit va pastra usile din PVC cu aspect grozav pentru multi ani. Aceste usi nu necesita utilizarea de lacuri scumpe sau lustruire regulata pentru a le mentine ca noi, chiar si dupa ani de utilizare intensa. De asemenea, sunt potrivite pentru orice climat – cald, umed, uscat sau rece. In plus, uPVC este un material cu auto-stingere, ceea ce inseamna ca va reduce imediat raspandirea unui eventual nedorit incendiu.

Durabilitatea si functionalitatea ar trebui sa fie in fruntea listei de prioritati

Atunci cand alegeti usi din PVC potrivite, performanta si durabilitatea ar trebui sa fie intotdeauna in fruntea listei de prioritati. Usile si ferestrele din PVC vin cu o multime de caracteristici functionale care le fac ideale pentru diferite spatii din casa si, de asemenea, potrivite pentru orice conditii meteorologice. Ele asigura o izolare termica excelenta, care este de cel putin 2,2 ori mai buna decat aluminiul. Ele pot fi de pana la 3 ori mai eficiente in mentinerea temperaturilor in interiorul unei cladiri, ajutandu-va astfel sa economisiti costurile cu electricitatea. De asemenea, sunt complet rezistente la apa si imune la apa salina, ceea ce le face cel mai potrivit material pentru zonele de coasta si alte zone care se confrunta cu ploi abundente. De asemenea, sunt proiectate cu un sistem unic de etansare dubla care reduce foarte mult poluarea fonica cu 30 – 40 de decibeli.

Se pot personaliza dupa preferinte

Cand vine vorba de personalizare ferestre si usi din PVC, aveti optiunea de a personaliza culoarea, laminarea, sticla, plasa si gratarul sau feroneria. Datorita unui proces tehnologic numit infoliere, puteti alege dintr-o mare varietate de culori pentru un aspect elegant al casei. Optiunile de laminare includ finisaje din lemn de stejar auriu, nuc, stejar rustic, stejar inchis sau mahon, in afara de clasicul Pristine White. Sticla poate fi fie transparenta, colorata, laminata sau mata, in functie de cat de multa lumina doriti sa lasati sa patrunda. Puteti alege, de asemenea, intre geamuri simple, duble sau triple pentru geamul dumneavoastra, in functie de necesitatile de termoizolare. Optiunile de plasa includ fibra de sticla si plasa SS, in functie de preferinte si utilizare. In mod similar, toata feroneria, de la manere la incuietori, pot fi personalizate in functie de stilul si nevoile de functionalitate.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!