Ferestrele din PVC – eficienta si durabilitate

Ferestrele

Ferestrele joaca un rol vital in reglarea temperaturii cladirilor si a eficientei energetice a acestora, indiferent de climat. Eficienta energetica nu se refera doar la conservarea incalzirii locuintelor pe timp de iarna; aceasta se refera, de asemenea, si la pastrarea aerului rece de la aparatul de aer conditionat pe timp de vara.

Astazi, ferestrele de inalta performanta castiga din ce in ce mai mult teren atat in Romania cat si in alte tari ale lumii, deoarece costurile in crestere ale energiei ii determina pe proprietarii de case sa ia in considerare rolul ferestrelor in casele lor. Ferestrele cu geam dublu din uPVC (PVC neplastifiat sau cu rame de vinil) nu numai ca previn patrunderea frigului intr-o cladire si mentin caldura in interior, ele functioneaza si invers in functie de anotimp.

Izolarea termica excelenta a ramelor din uPVC combinata cu unitatile de sticla termopan si etansarea  aerului inseamna ca este nevoie de mai putina energie pentru a mentine o temperatura placuta in casa, ceea ce se reflecta in economii la facturile de energie precum si un nivel imbunatatit de confort. Acest lucru le face o solutie ideala eficienta din punct de vedere energetic si rentabila pe termen lung.

In urma unor cercetari, s-a constatat ca ferestrele cu geam dublu reprezinta una dintre cele mai simple masuri de imbunatatire a performantei cladirii. Analiza a constatat ca banii pentru investitia initiala in ferestre PVC vor fi mai mult decat compensati prin economiile pe care le veti face la facturile de energie.

Ferestrele moderne din PVC sunt realizate dintr-un material rigid si dens, care este utilizat in intreaga lume pentru o varietate de produse de constructie. Constructia cu mai multe camere a ferestrelor din PVC le ofera performante termice si rezistenta excelente, plus conductivitatea scazuta a ramelor limiteaza transferul de caldura si frig. uPVC este de aproximativ 1.000 de ori mai putin conducator de caldura decat aluminiul si are o performanta termica imbunatatita.

Cu o rezistenta ridicata la intemperii, coroziune, vant, ploaie, soare puternic sau termite, ferestrele din PVC cu intretinere redusa sunt, de asemenea, o alegere excelenta pentru locatiile de coasta.

Ferestrele din uPVC de astazi nu numai ca functioneaza bine, ci si arata excelent. Ele sunt disponibile intr-o gama variata de culori si ofera o securitate superioara, datorita progreselor in accesorii si sisteme de inchidere. Folosit in mod obisnuit in Europa, sistemul de deschidere basculant ofera o mare versatilitate pentru aerisirea casei si o curatare usoara din interiorul cladirii. De exemplu, in modul de inclinare, partea superioara a ferestrei se inclina inainte in camera, evacuand aerul cald in exterior, impiedicand in acelasi timp sa iasa aerul rece din apropierea podelei. Functia de inclinare permite ventilatia pe timp de noapte cu linistea de securitate.

Mutarea manerului in urmatoarea pozitie permite deschiderea completa a ferestrei ca o usa cu balamale, permitand curatarea sau ventilatia suplimentara. De asemenea, este disponibil un sistem basculant si culisant cu proprietati de etansare similare cu versiunile basculante, dar mai bune decat ferestrele glisante standard, care se bazeaza pe etansari cu perie (care tin insectele afara, dar nu aerul).

Ferestrele din PVC de calitate au o durata de viata comparabila cu cea a aluminiului si sunt reciclabile la sfarsitul vietii. Datorita eficientei termice incorporate, acestea sunt cu pana la 40% mai eficiente decat o fereastra standard din aluminiu, ceea ce le face o investitie utila in lumea de astazi.

Speram ca v-am fost de folos in luarea unei decizii de a alege ferestrele pentru o constructie noua. Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!