Ce ferestre alegem pentru o constructie noua?

Ferestre

Sa te lansezi intr-o constructie noua este un proiect complex si de durata, un proiect pe care cu siguranta multi dintre voi doriti sa il incepeti. Definirea unei locuinte in functie de gusturi si de nevoi este un criteriu care anima in mare parte acest tip de santiere. Numeroase sunt deciziile care trebuiesc luate, cum ar fi alegerea tamplariei sau a ferestrelor in general. In cele ce urmeaza iti vom oferi cateva sfaturi pentru alegerea ferestrelor ideale pentru o constructie noua.

Iata cinci criterii care te vor ajuta sa alegi ferestre potrivite pentru o constructie noua

Dupa ce ai terminat de ridicat peretii, dupa ce ai montat acoperisul, intervine etapa alegerii tamplariei. Este important sa iti pui unele intrebari cu privire la alegerea materialelor potrivite, a culorilor, stilului… in functie de nevoi si, mai ales, in functie de buget.

Ce izolare alegi pentru ferestrele tale?

Fereastra reprezinta bariera mecanica ce iti permite sa te protejezi de vant, de ploaie si de agresiunile exterioare. Mai multe materiale sunt folosite in fabricarea acestei tamplarii si anume:

  • Lemnul, care este un material nobil. Acest material necesita intretinere regulata si costul variaza in functie de esenta de lemn. De asemenea, in cazul in care nu i se acorda atentia necesara este usor de deteriorat.
  • PVC-ul este cea mai buna alegere in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Se declina in mai multe culori si se adapteaza cu usurinta in functie de stil. Nu necesita intretinere speciala, iar eficienta termica este una superioara in orice anotimp.
  • Aluminiul, este potrivit pentru ferestrele mai mari. Ofera un design modern, nu are nevoie de intretinere speciala, insa eficienta termica nu este una chiar buna, mai ales pe timp de iarna.

Designul ferestrelor in functie de stilul locuintei tale

Este important sa alegi ferestrele in functie de gusturile tale si in functie de stilul pe care vrei sa il conferi locuintei tale.  Lemnul confera caracter unei incaperi si este ideal pentru a conferi o atmosfera cosy, calduroasa. PVC-ul este calduros si se pliaza pe orice stil, de la cel clasic la contemporan. Aluminiul este ideal pentru o locuinta in tendinte, pentru o mansarda sau pentru o locuinta moderna.

Ce impact are fereastra asupra mediului inconjurator?

Iti doresti sa alegi ferestre in functie de impactul pe care materialul din care sunt concepute il au asupra mediului inconjurator? De mentionat este faptul ca lemnul, material nobil, este si cel care provoaca mai mari perturbari asupra mediului inconjurator deoarece este nevoie de defrisarea multor copaci pentru fabricarea ferestrelor. PVC-ul nu necesita atat de multa energie ca aluminiul in timpul productiei, iar reciclarea se dovedeste a fi extrem de usoara.

Fixeaza-ti un buget de respectat

O constructie noua necesita elaborarea unui buget si este primordial sa definesti un buget inainte de a debuta in aceasta aventura. Bugetul ferestrelor este de luat in considerare. Din acest motiv, acest subiect trebuie gandit indelung. Bugetul variaza in functie de numarul de ferestre, in functie de culoarea acestora si in functie de materialul pentru care ai optat.

Jaluzele, rolete, un cost suplimentar de luat in considerare

Pentru a castiga in izolare si pentru a spori confortul, adaugarea de jaluzele sau de rolete poate fi o solutie de adaugat cheltuielii principale. De apreciat este faptul ca, in ziua de azi, se poate gestiona de la distanta deschiderea sau inchiderea acestora. Un echipament intuitiv si inteligent deopotriva pentru a spori valoarea locuintei tale in cazul in care, la un moment dat, vei intentiona sa o vinzi.

Speram ca v-am fost de folos in luarea unei decizii de a alege ferestrele pentru o constructie noua. Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!