De ce este tamplaria uPVC preferata constructorilor?

tamplaria uPVC

Tamplaria uPVC este vedeta ultimilor decenii in ceea ce privesc usile si ferestrele unei case. Cu siguranta ai tot auzit peste tot vorbindu-se despre PVC, sau clorura de polivinil, cum este el cunoscut oficial, sa zicem. Un tip de plastic obisnuit, flexibil, care se gaseste in aproape orice. De la izolarea cablurilor la haine. Dar cu aceeasi siguranta suntem convinsi ca ai intalnit si omologul rigid si durabil al acestuia: uPVC-ul sau policlorura de vinil neplastifiata. Acesta este mult mai dur decat PVC-ul normal si datorita acestei calitati a devenit in ultimele decenii materialul perfect pentru a fi folosit in industria constructiilor. De fapt, uPVC-ul este in momentul de fata cel mai popular material pentru tamplaria usilor si ferestrelor. Vrei sa stii de ce? Continua sa citesti si vei afla de ce tamplaria uPVC este vedeta ultimilor ani.

Ce este plasticul uPVC?

Sa incepem cu inceputul. Acesta este un plastic rigid si foarte rezistent. Datorita acestor calitati ofera o fundatie solida pentru tamplaria ferestrelor precum si pentru construirea usilor exterioare. Neavand substanta Bisfenol A, acest tip de plastic poate fi folosit cu succes si in operatiuni medicale, asa ca nu veti avea niciun fel de problema sa il folositi in casa voastra.

Caracteristicile de top ale uPVC-ului ca material

  • Nu se deformeaza la temperaturi ridicate, asa ca nu veti avea probleme cu usile sau ferestrele atunci cand afara sunt temperaturi extreme pe timpul verii.
  • Fara BPA – asa cum spuneam, nu contine Bisfenol A, asa ca nu este un material toxic.
  • Reciclabil – acest material poate fi reciclat cu succes atunci cand ajunge la finalul ciclului de viata.
  • Rezistent si cu o durata de viata lunga – durata de viata a uPVC-ului nu se contabilizeaza in ani, ci in decenii.
  • Rezistent la eroziunea chimica
  • Usor de intretinut
  • Accesibil si usor de produs

De ce constructorii se indreapta spre tamplaria uPVC atunci cand vine vorba de usi si ferestre?

Poate va intrebati ce anume face uPVC-ul sa fie atat de bun pentru tamplarie. In Europa, acest material se foloseste pentru usi si ferestre de zeci de ani, realizandu-se faptul ca acest plastic rigid ofera o izolare termica mult superioara metalului. Mai mult decat atat, acesta este foarte rezistent la intemperii. Indiferent ca vorbim despre ploaie, vant, ninsoare sau chiar praf, tamplaria uPVC rezista eroic. Despre aceste caracteristici deosebite pe care le poseda uPVC-ul am tot discutat pe acest blog.

Insa tinand cont de contextul actual mondial, vom scoate in evidenta poate cel mai important beneficiu pe care il aduc usile si ferestrele cu tamplarie uPVC: eficienta termica! Vedem cum peste tot se discuta despre acest lucru si despre reducerea consumului de resurse, cum ar fi curentul electric. Avand casa izolata corespunzator si dotata cu tamplarie uPVC veti face economii consistente in ceea ce priveste atat consumul de curent, dar si banii platiti pe facturile de utilitati. Asa ca veti avea un dublu castig din acest punct de vedere.

Spre deosebire de tamplaria metalica, uPVC-ul nu este un bun conductor de caldura, asa ca pe timpul verilor, indiferent de temperatura de afara, aceasta nu este condusa in casa de tamplarie ca un radiator care se incinge. Asta inseamna ca poti reduce folosirea aparatului de aer conditionat si, drept consecinta, faci economii. Acelasi lucru este valabil si pe timpul iernii, uPVC-ul nu se transforma intr-un ghetar care sa iti aduca frigul in casa asa cum o face tamplaria metalica.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!