Merita sa inlocuiti ferestrele inainte de a vinde o casa?

Merita sa inlocuiti ferestrele

Inainte de a va vinde casa, in cazul in care intentionati acest lucru, este o idee buna sa faceti un bilant al deficientelor pe care le are aceasta si sa efectuati mici reparatii. Intrebarea pe care si-o adreseaza multi inainte sa vanda o casa este: merita sa inlocuiti ferestrele inainte de vanzare? Daca ferestrele actuale sunt invechite, deteriorate sau lasa curentii de aer sa patrunda in interior atunci ar trebui sa luati in considerare inlocuirea lor pentru a creste valoarea de revanzare a casei! Investitia pe care o faceti in renovare poate fi amortizata prin pretul mai mare la vanzare.

Renovarile care aduc economii la consumul de energie pot creste valoarea casei

Potentialii cumparatori de case doresc sa stie ca proprietatea pe care o vor cumpara este intr-o stare buna, va fi usor de intretinut si reparat si ca nu va fi nevoie de un consum major de energie (si, prin urmare, costuri mai mari) pentru a avea parte de confortul dorit.

Casele eficiente din punct de vedere energetic pot reduce costurile de functionare cu 25% sau mai mult, in functie de optimizari, ceea ce reprezinta economii importante in bugetul unei familii care intentioneaza sa locuiasca acolo pentru o lunga perioadă de timp. Asta inseamna ca renovarile care economisesc energie pot fi deosebit de utile pentru cresterea valorii casei tale. Renovarile inteligente care imbunatatesc eficienta energetica a unei case includ:

  • Usi exterioare noi
  • Ferestre moderne cu geam dublu sau triplu cu acoperiri UV
  • Izolarea acoperisului
  • Izolarea peretilor

In cazul in care va intrebati daca merita sa inlocuiti ferestrele inainte de a vinde casa, va trebui sa va uitati la costul mediu pentru inlocuirea ferestrelor si la costul mediu al proprietatilor din zona voastra.

Daca locuinta este evaluata in prezent la mai putin decat media pentru zona unde este amplasata, atunci este posibil sa observati ca marja de profit poate fi mai mare daca faceti o investitie prealabila in ferestre noi. Daca proprietatea este deja evaluata bine in comparatie cu altele din zona si ferestrele actuale sunt destul de moderne (deci cel putin termopan) si in stare buna, este posibil sa constatati ca inlocuirea lor nu adauga prea mult la pretul de vanzare al proprietatii.

Merita sa inlocuiti ferestrele inainte de a vinde o casa?

Inlocuirea ferestrelor poate fi o miscare inteleapta din punct de vedere al mediului si poate creste, de asemenea, atractivitatea proprietatii tale de catre clienti, dar chiar merita sa inlocuiesti ferestrele inainte de a vinde o casa in zona ta?

Inlocuirea ferestrelor are sens daca:

  • Proprietatea are o evaluare ENERGY STAR scazuta, iar imbunatatirea ferestrelor ar schimba acest lucru.
  • Designul actual al ferestrelor este invechit in comparatie cu alte proprietati din zona.
  • Exista curenti de aer care trec prin ferestrele actuale.
  • Ferestrele actuale sunt cu geam simplu sau geamuri vechi umplute cu aer.
  • Tocurile ferestrelor sunt putrezite sau deteriorate.

Inlocuirea ferestrelor vechi, deteriorate sau ineficiente cu modele mai noi va poate creste marja de profit prin cresterea valorii proprietatii per total. Mai mult, acest lucru poate aduce si un suflu nou si va fi mai usor de vandut, astfel ca nu va trebui sa asteptati prea mult pana sa gasiti clientul potrivit, dornic de a face el insusi aceasta investitie dupa achizitionare.

Este posibil sa descoperiti ca, desi alegeti sa nu faceti aceasta investitie de renovare a ferestrelor inainte de a va pune casa pe piata, cumparatorul va poate cere sa faceti acest lucru inainte de a finaliza vanzarea.

Alegerea corecta a ferestrelor

Inlocuirea ferestrelor nu este, insa, lipsita de riscuri. Daca va inlocuiti ferestrele cu un stil pe care potentialii cumparatori, care altfel ar fi fost interesati de casa voastra, nu il agreeaza, ati putea ajunge sa pierdeti o vanzare.

Puteti reduce riscul ca acest lucru sa se intample alegand modele de ferestre destul de neutre, similare celor din zona in care se afla casa. Concentrati-va pe beneficiile practice, cum ar fi eficienta din punct de vedere al energiei. Acest lucru ofera beneficii clar masurabile care pot atrage cumparatorii.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!