4 sfaturi pentru a avea ferestre cu profile PVC eficiente

ferestre cu profile PVC

Desi in mod normal ferestre cu profile PVC au o durata de viata de peste 20 de ani, pana ajung la perioada lor maxima de durabilitate se intampla sa apara diverse semne de deteriorare. Problemele pe care ferestrele pot sa le sufere deseori survin din cauze externe, de exemplu nivelul de umiditate din casa. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre cele mai frecvente probleme si de ce apar ele.

  1. Condensul de la ferestre cu profile PVC

Acest fenomen apare atunci cand aerul cald si umed intra in contact cu o suprafata rece. Putin condens pe la ferestre cu profile PVC este ceva destul de normal – poate fi doar un semn ca fereastra este prea rece comparativ cu restul casei. Pentru a rezolva aceasta problema poti instala surse de incalzire direct sub ferestre. Totusi, un nivel ridicat de umiditate in casa poate provoca un condens in forma continuata. Daca observi acest fenomen atunci verifica si peretii. Nivelurile ridicate de umiditate trebuie sa fie luate in serios deoarece pot provoca daune serioase si favorizeaza aparitia mucegaiului.

  1. Gheata formata la baza ferestrelor

In timpul iernilor geroase, uneori vei observa gheata la baza ferestrei tale. Pe langa nivelul ridicat de umiditate, acest lucru poate fi cauzat si de o montare neconforma a ferestrei tale cu profile PVC. Pentru a face economie, anumiti proprietari de case aleg un procedeu gresit de montare pentru ferestre cu profile PVC. Cu toate acestea, daca nu se face sigilarea corespunzator, atunci aerul rece isi va face loc si va permite formarea ghetii. Pentru evitarea acestei probleme asigurativa ca sigilarea este in cea mai buna conditie.

  1. Infiltrari de apa si aer prin jurul ferestrelor

Daca simti curenti de aer rece atunci cand pui mana pe langa tocul ferestrei, atunci foart probabil sigilarea s-a deteriorat. Ferestrele care permit apei si aerului din exterior sa se infiltreze in casa pot sa provoace cresteri ale consumului de energie si, astfel, sa platiti mai mult la facturi. Este important de verificat si depistate din timp eventualele probleme pentru a putea sa le remediati inainte de a veni iarna.

  1. Dificultati in a deschide si inchide ferestrele

Poate fi frustrant sa incerci sa inchizi sau sa deschizi o fereastra si ea sa nu te „asculte”. Daca te confrunti cu aceasta problema atunci este posibil ca feroneria ferestrelor sa se fi invechit si/sau deteriorat. Cu timpul, din cauza anumitor factori, cum ar fi utilizarea frecventa sau folosirea incorecta, acestea pot sa cedeze mai devreme sau mai tarziu. Daca ferestrele sunt vechi, ar trebui sa iei in calcul inlocuirea lor. Daca sunt relativ noi, atunci poti sa inlocuiesti sau sa repari doar piesele care creeaza probleme.

Acestea sunt doar cateva dintre posibilele probleme care pot sa apara la ferestrele casei tale si de care ar trebui sa tii cont pentru a le remedia din timp. Este foarte important sa nu astepti prea mult pana faci aceste verificari de baza, pentru ca nimeni nu si-ar dori sa inceapa o lucrare ampla de renovare intr-o toamna tarzie sau chiar iarna, nu-i asa?

Uneori, micile lucrari de reparatie sau intretinere pot sa economiseasca o multime de bani pe termen lung, precum si cresterea gradului de confort. Inlocuirea ferestrelor ineficiente este esentiala pentru a reduce consumul de energie, mai ales daca problema principala pe care o ai este reprezentata de infiltrarea aerului.

Asadar, nu conteaza daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero a unei locuinte, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta foarte usor reprezentantii Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!