Pregateste-ti usile si ferestrele pentru sezonul rece

In momentul de fata ne confruntam cu temperaturi ridicate si canicula insuportabila asa ca nu prea ne vine sa ne gandim la pregatirea casei pentru sezonul rece. Dar daca nu o facem acum, cat e vara si temperaturile ne permit, cand sezonul rece va sosi in Romania o sa ne para rau si va fi mai greu de pus totul la punct. Nimeni nu si-ar dori ca in plina iarna sa trebuiasca sa faca lucrari de renovare si cu atat mai putin de schimbare a ferestrelor. Asadar, este mai mult decat recomandabil sa incepeti inca de pe acum verificarea ferestrelor si a usilor si sa faceţi ajustarile necesare sau sa le inlocuiti daca este nevoie.

Inainte de sosirea sezonului rece, trebuie sa verificati cateva lucruri foarte importante in ceea ce priveste casa voastra. Ferestrele cu eficienta termica scazuta pot sa umfle costurile cu incalzirea foarte mult deoarece se poate pierde pana la 25% din caldura prin ferestrele prost izolate. Din fericire, cele mai comune probleme care pot aparea sunt usor de depistat si de reparat. Insa daca problema este una mai grava atunci ar trebui sa luati in considerare schimbarea acestora cat mai devreme, inainte ca frigul sa se instaleze. Schimbarea ferestrelor se va dovedi o investitie care va fi recuperata in timp prin facturi mai mici la incalzire.

Pentru a verifica etanseitatea ferestrei tale, in timpul unei zile mai racoroase in care vantul bate mai puternic, treci cu mana pe langa marginile ferestrelor. Dacă simti ceva curenti de aer trecand pe acolo e posibil sa ai una din doua probleme: fie banda izolatoare este deteriorata si lasa aerul sa treaca, fie contrastul dintre aerul rece si cel cald cauzeaza turbulente. Aceste probleme pot fi usor reparate prin inlocuirea benzii izolatoare. Va reduce atat infiltrarea aerului cat si consumul de energie. Pentru verificarea usilor, pune o bucata de hartie in rama si inchide usa. Daca poti scoate hartia cu usurinta atunci inseamna ca banda izolatoare are probleme si ar trebui schimbata. In cazul in care ai crapaturi sau ferestrele sunt deteriorate, atunci este recomandabila inlocuirea completa a acestora.

Sigur ca pregatirea unei case pentru sezonul rece nu se rezuma doar la usi si ferestre, dar de regula acestea sunt cele mai importante surse prin intermediul carora se pierde caldura. Asa ca daca vei pune la punct aceste doua zone ale casei, costurile pe care le vei inregistra in aceasta iarna vor fi mai scazute si te vei bucura de un plus de confort.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.