Ferestrele din PVC – Alegerea perfecta pentru protejarea mediului

Spre deosebire de usile si ferestrele standard din lemn, ferestrele si usile din PVC sunt alegeri mult mai eficiente din punct de vedere energetic si mai atractive, care au rezistat intotdeauna testului timpului. Materialul uPVC a parcurs un drum lung pana a ajunge a fi cea mai preferata si mai sofisticata optiune pentru usi si ferestre. Acum, proprietarii de case au incredere in profilele uPVC intr-o masura mult mai mare fata de alte materiale disponibile pe piata.

Ferestrele si usile din PVC ofera atat de multe optiuni pentru a va satisface nevoile unice, permitand proprietatilor sa fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic. In plus, aceste profile au o amprenta redusa de carbon. Ce inseamna amprenta de carbon? Ei bine, amprentele de carbon reprezinta o masura a cantitatii de dioxid de carbon emisa de o gospodarie sau de o persoana medie pe resursele utilizate. Cu cat folosesti mai mult combustibil si electricitate in casa ta, cu atat amprentele de carbon sunt mai mari.

Deoarece profilele uPVC vin cu o izolatie mai buna, nu este nevoie sa folositi dispozitive de incalzire si racire in mod excesiv, deoarece exista o temperatura optima in interior datorita unei izolatii mai bune. Si, atunci cand utilizati mai putin aparatele energetice, vor exista facturi mai mici la energie si o amprenta de carbon mai mica.

Nu esti convins inca? Continua sa citesti pentru a afla mai multe beneficii uimitoare din punct de vedere ecologic ale ferestrelor si usilor din PVC.

1. Reciclabile:

Cel mai mare avantaj al ferestrelor si usilor din PVC este ca sunt usor de reciclat si de transformat intr-un alt produs util. Dupa ani de utilizare, cand materialul nu mai este necesar sau doriti sa schimbati aspectul spatiului de locuit, puteti cere companiei producatoare sau furnizorului sa va reproceseze profilele uPVC retrase si sa le transforme in ceva durabil si de incredere.

2. Conservarea resurselor naturale:

Deoarece uPVC devine un material pentru rame foarte popular, a inlocuit lemnul ca sursa de ferestre si usi. Aceasta inseamna ca a redus dependenta de lemn si acest lucru duce in continuare la conservarea padurilor. Astfel de produse sunt considerate ecologice, deoarece ajuta la reducerea drastica a defrisarilor.

3. Consum redus de energie:

Un alt avantaj al ferestrelor si usilor din PVC este ca acestea sunt izolate si sunt sigilate corespunzator pentru a se asigura ca nu exista scurgeri de aer din interior in exterior si viceversa. Prin urmare, aceste sisteme pot mentine temperatura optima a camerei pe tot parcursul anului. Aceasta inseamna ca nu veti avea nevoie sa porniti AC sau incalzitoarele tot timpul in diferite climate intr-un an. Datorita acestui fapt, va fi mai putin consum de energie, precum si mai putine facturi.

4. Calitatea aerului din interior:

Datorita etansarii excelente a ferestrelor din PVC, precum si a altor ferestre si usi din PVC, acestea pot mentine poluantii de mediu (cum ar fi praful, sunetul si fumul) departe de casa. Prin urmare, reduce pericolele pentru sanatate si, de asemenea, imbunatateste calitatea aerului din interior prin mentinerea unui mediu interior optim.

5. Fara plumb:

In plus, profilele uPVC de buna calitate sunt fara plumb. Aceasta inseamna ca, daca regiunea dumneavoastra impune usi si ferestre fara plumb in cladiri, PVC-ul este o alegere excelenta. Daca doriti sa va revindeti casa, nu va trebui sa cheltuiti mai multi bani pentru inlocuirea ferestrelor conform regulilor standard de constructie, deoarece ati facut deja acest pas.

Concluzie

Asadar, aceste aspecte fac din ferestrele si usile PVC alegerea ideala pentru cladirile moderne. Datorita tuturor acestor caracteristici, acest material a devenit popular in randul maselor de pe tot globul. Producatorii de ferestre din intreaga lume solicita material uPVC datorita capacitatii sale de a limita emisiile de carbon si, prin urmare, de a reduce impactul asupra mediului. Daca doriti, de asemenea, ca locuinta voastra sa devina mai eficienta din punct de vedere energetic si mai ecologica, trebuie sa luati in considerare profilele din PVC.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.