Cand este momentul sa va inlocuiti ferestrele? Iata cateva semne!

ferestre PVC

Ferestrele din PVC ofera o multime de beneficii tentante pentru proprietarii de case care au nevoie de ferestre durabile, de intretinere redusa si eficienta termica. Cu toate acestea, ca multe alte lucruri, ferestrele din PVC nu dureaza o vesnicie, iar dupa o vreme, mai lunga sau mai scurta, in functie de multi factori, ele vor trebui inlocuite cu altele noi.

Merita sa inlocuiti vechile ferestre din PVC?

Inlocuirea ferestrelor din PVC merita daca acestea sunt foarte vechi si deteriorate, precum si pentru a face economii de energie, atat vara cat si iarna, deoarece tehnologia a avansat in ultimele decenii. Inlocuirea vechilor ferestre reprezinta o investitie foarte buna pe termen lung, deoarece banii se vor amortiza in timp prin consumul mai mic de energie, iar in acelasi timp veti beneficia de un confort sporit indiferent de anotimp.

Ferestrele sigure si frumoase se afla in topul listelor de prioritati pentru cei care intentioneaza sa cumpere case, astfel ca o casa cu ferestre frumoase, sigure si eficiente energetic pot sa ii sporeasca valoarea totala in cazul in care intentionati sa o vindeti. Nimeni nu vrea sa cumpere o casa cu tamplarie din PVC ingalbenita sau deteriorata, nu-i asa?

Ferestrele noi sunt, de asemenea, o investitie solida datorita faptului ca evaluarea performantei energetice (EPC) a proprietatii dumneavoastra va creste si, asa cum spuneam mai devreme, ar putea sa aduca un plus de valoare la revanzare de pana la 14%.

Cand trebuie inlocuite ferestrele din PVC?

Poate cea mai importanta întrebare este: cat dureaza ferestrele din PVC? In functie de calitate, ferestrele din PVC au o durata de viata cuprinsa intre 10 si 35 de ani, putand ajunge chiar si la 50 de ani in anumite cazuri. Deci, in cazul ferestrelor din PVC de inalta calitate va puteti astepta la o speranta de viata medie de cel putin 20 de ani. Ganditi-va la momentul cand au fost instalate ferestrele dumneavoastra actuale, a fost inainte de 1999? Daca da, ar putea fi timpul sa le revizuiti starea.

Se aplica vreunul dintre urmatoarele puncte?

  • Incorect montate – desigur, daca ferestrele dumneavoastra nu au fost bine montate, atunci probabil ca vor aparea o serie de probleme, cum ar fi problemele cu deschiderea si inchiderea si calafatul incomplet.
  • Ramele ferestrelor deformate sau deteriorate – putrezirea, deformarea sau deteriorarea generala sunt toate semnele ca ferestrele dumneavoastra trebuie sa fie inlocuite. Ferestrele din lemn, in special, sunt problematice cand vine vorba de deformare sau putrezire si sunt dificil de reparat.
  • Condens excesiv intre geamurile de sticla – condensul intre geamurile de sticla este o modalitate aproape sigura de a va da seama ca unitatea de geam dublu va trebui inlocuita.
  • Geam simplu – ferestrele cu geam simplu sunt adesea predominante in proprietatile mai vechi si cu siguranta nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere termic precum geamurile duble. De asemenea, nu sunt nici la fel de sigure si pot fi usor de spart.
  • Cresterea facturilor la energie – ferestrele vechi sau ineficiente fac mult mai usor ca aerul cald sa iasa din casa si, la randul sau, sa creasca facturile la energie.
  • Lipsa izolatiei fonice – geamurile termopan pot ajuta semnificativ la imbunatatirea izolatiei fonice a incaperilor dintr-o proprietate.
  • Decolorare extrema – avand in vedere ca, cu o intretinere adecvata, ferestrele din PVC isi pot pastra aspectul estetic timp de zeci de ani, daca ferestrele dumneavoastra sunt decolorate, exista sanse mari sa fie inlocuite.

 

Daca ferestrele dumneavoastra se incadreaza in unul sau mai multe puncte dintre cele enumerate mai sus, atunci va trebui sa luati in considerare inlocuirea lor. Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!