Ce fel de tamplarie sa alegi pentru casa ta? Din PVC sau din lemn?

Ferestre PVC

Tamplaria din lemn pentru ferestre a fost folosita in mod traditional de secole datorita disponibilitatii lemnului, caracterului practic si aspectului pe care acest material il ofera. In ultimele decenii, incepand cu anii 1970, tamplaria din PVC a inceput sa devina tot mai utilizata, mai ales datorita pretului foarte accesibil si a proprietatilor excelente in materie de eficienta termica si rezistenta la intemperii. PVC inseamna clorura de polivinil – un polimer sintetic din plastic ce a fost utilizat pe scara larga in constructii, ingrijire medicala, imbracaminte, industrie etc. De obicei, este numit uPVC – clorura de polivinil neplastifiata.

Cand vine vorba de tamplaria din lemn pentru ferestre, exista doua variante: lemn de esenta moale si lemn de esenta tare. Primul material este mai putin costisitor, insa al doilea va asigura o durata de viata si mai lunga si va garanta un aspect luxos. Tamplaria ferestrelor din PVC poate sa fie personalizata si sa capete aspectul lemnului, dar invers este imposibil. UPVC-ul mai scump ofera toate beneficiile acestui tip de rame, incercand in acelasi timp sa imite frumusetea naturala a modelului din lemn, deoarece acesta este ideal pentru majoritatea oamenilor cand vine vorba de arhitectura si designul locuintelor.

In functie de rama, acesta poate fi echipat cu geamuri simple, duble si chiar triple pentru reducerea optima a zgomotului si conservarea energiei.

Evident, fiecare material are avantajele si dezavantajele sale, asa ca luarea unei decizii in cunostinta de cauza este cea mai buna solutie pentru ca regretele viitoare sa poata fi evitate. Ferestrele vor schimba drastic aspectul casei, precum si eficienta energetica si izolarea fonica a acesteia, asa ca toate lucrurile trebuie luate in considerare.

Daca va ganditi la impactul pe care il are asupra mediului, atunci trebuie sa stiti ca PVC-ul, desi este un material plastic, este foarte putin poluant. Fabricarea tamplariei din PVC nu produce un impact semnificativ asupra mediului. In schimb, pentru fabricarea tamplariei din lemn se defriseaza anual o multime de copaci, astfel ca impactul asupra mediului este mult mai accentuat in cazul tamplariei din masa lemnoasa.

Desi in general aspectul lemnului este unul foarte apreciat de oameni si se potriveste in mai multe stiluri de arhitectura, PVC-ul reuseste sa suplineasca acest aspect cu succes datorita proceselor tehnologice care ii ofera aspect similar cu cel al lemnului. Astfel, puteti avea parte de toate calitatile PVC-ului si sa va bucurati in acelasi timp de aspectul frumos al lemnului.

In materie de izolare si de intretinere, nimic nu intrece PVC-ul. Atat aluminiul cat si lemnul au o serie de deficiente din punct de vedere al izolarii termice sau fonice, precum si intretinerea lor este mai greoaie si este necesar sa se faca mult mai frecvent decat cea a PVC-ului. Asadar, PVC-ul este o alegere foarte buna atunci cand vine vorba despre tamplaria unei case, atat pentru ferestre cat si pentru usi.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!