Tamplarie din PVC sau tamplarie din lemn? Care e solutia mai buna?

Ferestre

Ramele din lemn pentru ferestre au fost folosite in mod traditional de secole datorita disponibilitatii, caracterului practic si aspectului pe care il are lemnul. In ultimele decenii, incepand cu anii 1970, ferestrele din PVC au inceput sa devina mai comune, mai ales datorita pretului lor accesibil. PVC inseamna clorura de polivinil – un polimer sintetic usor de plastic a carui utilizare a inceput sa se faca pe scara larga in constructii, ingrijire medicala, imbracaminte, industrie etc. De obicei, este numit uPVC – clorura de polivinil neplastifiata.

 

Cand vine vorba de rame din lemn pentru ferestre, exista doua variante: lemn de esenta moale si lemn de esenta tare. Primul material este mai putin costisitor, insa al doilea va asigura o durata de viata si mai lunga si va garanta un aspect luxos. Ramele ferestrelor din PVC pot fi facute sa arate ca lemnul, dar invers nu se poate. UPVC-ul mai scump ofera toate beneficiile acestui tip de rame, incercand in acelasi timp sa imite frumusetea naturala a modelului din lemn, deoarece acesta este ideal pentru majoritatea oamenilor cand vine vorba de arhitectura si designul locuintelor.

 

In functie de rama, aceasta poate fi echipata cu geamuri simple, duble si chiar triple pentru reducerea optima a zgomotului si conservarea energiei.

 

Evident, fiecare material are avantajele si dezavantajele sale, asa ca luarea unei decizii in cunostinta de cauza este cea mai buna solutie pentru ca regretele viitoare sa poata fi evitate. Ferestrele vor schimba drastic aspectul casei, precum si eficienta energetica si izolarea fonica a acesteia, asa ca toate lucrurile trebuie luate in considerare.

 

Atractie estetica

Deloc surprinzator, lemnul si cheresteaua ofera o estetica de neegalat, oferind un sentiment de caldura, lux si eleganta, insa performantele de izolare fonica si energetica nu sunt la fel de ridicate precum cele ale PVC-ului. Astfel, pentru a beneficia de robustete si eficienta energetica, dar pastrand aspectul frumos oferit de lemn, puteti oricand opta pentru tamplarie PVC cu aspect de lemn. In functie de stilul interiorului, precum si de designul exterior, ramele din PVC pot sa combine cu succes tamplaria obisnuita din lemn. Ramele din lemn au un farmec inerent si un aspect traditional, asa ca o combinatie intre fiabilitatea PVC-ului si aspectul lemnului este perfecta.

 

Functionalitate

PVC-ul ofera o izolatie excelenta in modul in care sunt proiectate, facand aceste cadre foarte eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate ca ramele din lemn au fost folosite timp de sute de ani, eficienta termica si fonica a lemnului nu este la fel precum cea oferita de PVC, iar consumul de energie termica este mult mai mic in casele unde exista tamplarie PVC.

 

Rezistenta

Ferestrele din lemn pot rezista cateva decenii, dar doar daca sunt depuse eforturi de intretinere constante. In anumite medii, ele pot sa putrezeasca si sa fie devorate de termite, reducand astfel atat rezistenta cat si eficienta energetica. In schimb, ferestrele din PVC nu putrezesc sau corodeaza, iar efortul pentru a le intretine este minim. Asadar, cu ferestrele din PVC obtineti performante mari cu eforturi mici.

 

Eficienta costurilor

UPVC este cel mai ieftin material cand vine vorba de optiunile de rame pentru ferestre. Daca bugetul este limitat, aceasta optiune ar trebui luata in considerare. Insa, desi costul este mai mic, eficienta lor este superioara celor realizate din lemn. Astfel, PVC-ul reprezinta o alegere foarte buna atunci cand vine vorba despre tamplarie PVC deoarece obtineti rezultate foarte bune la costuri reduse.

 

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.rosau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!