Daca vrei sa profiti de ferestrele tale PVC ani la rand, este necesar sa le intretii in mod regulat. Cum se intretine tamplaria PVC? Ce produs de intretinere putem folosi pentru ferestre? Va spunem in cele ce urmeaza cum puteti intretine ferestrele PVC in cinci etape.
Majoritatea persoanelor se gandesc la curatarea regulata a ferestrelor. In schimb, consacra mult mai putin timp intretinerii in profunzime a ferestrelor. Faptul de a nu curata, regla si lubrifia in mod regulat balamalele, componentele cel putin o data pe an nu faci decat sa contribui la accelerarea deteriorarii starii ferestrelor. Ce putem face pentru a evita acest lucru?
Etapa numarul 1. Curatarea profilelor
Inainte de a incepe lucrarile clasice de intretinere, este important ca ferestrele sa fie curatate temeinic. Trebuie sa acorzi o atentie sporita acestei curatari, mai ales daca ferestrele au fost montate recent sau cladirea a fost renovata de curand. De ce? Praful, reziduurile ramase de la o constructie, mizeria, toate acestea se pot acumula in coltul profilelor. Daca nu sunt indepartate, utilizatorul risca sa intalneasca probleme la deschiderea si inchiderea ferestrelor, dar si blocaje sau o uzura prematura a geamurilor.
Elimina mizeria acumulata in partea superioara a geamurilor. Poti folosi o perie moale pentru asta sau un aspirator. Curatarea profilelor PVC se va face cu o solutie de curatare blanda, fara substante abrazive, produse chimice sau solventi.
Etapa numarul 2. Inspectia si reglarea mecanismelor
Odata ferestrele curatate, poti incepe sa inspectezi si sa reglezi componentele metalice ale ferestrelor precum balamalele si piesele mobile. Cea mai simpla modalitate de a afla daca este nevoie de o reglare este sa deschizi si sa inchizi ferestrele de mai multe ori. Daca intampini greutati in a face aceasta operatiune trebuie sa iei masuri. Respecta instructiunile fabricantului care detalizeaza cea mai buna metoda de reglare.
Etapa numarul 3. Lubrifierea fitingurilor
Odata fitingurile corect ajustate, trebuie sa ai in vedere si lubrifierea partilor mobile, adica a balamalelor. Acest lucru le va proteja de acumularea excesiva a prafului si a mizeriei si va permite o functionare mai facila si mai supla. Pentru asta, cel mai bine este sa folosesti agenti fara solventi precum uleiuri de intretinere a fitingurilor, vazelina tehnica sau silicon. Daca te intrebi care este frecventa cu care fitingurile necesita lubrifiere, iti spunem ca aceatsa etapa trebuie realizata macar o data pe an.
Etapa numarul 4. Intretinerea balamalelor
Chiar daca neglijam adesea aceasta etapa, si balamalele ferestrelor necesita o intretinere regulata dar si o curatare. In caz contrar, odata cu trecerea timpului risca sa se deterioreze sub efectul temperaturilor ridicate sau scazute dar si luminii soareului si risca sa isi piarda elasticitatea originala. Cum putem intretine balamalele in mod corect? Ce trebuie sa facem? Balamalele necesita lubrifiere de minim doua ori pe an, primavara de preferinta si toamna (pentru a evita temperaturile extreme). Dupa curatare este de ajuns sa aplici un produs de intretinere pe cauciuc, grasime de silicon sau vazelina tehnica spre exemplu.
Etapa numarul 5. Testul presiunii
Odata ferestrele curatate si lubrifiate, urmeaza ultima etapa in ceea ce priveste intretinerea tamplariei PVC. Specialistii recomanda efectuarea unui test de presiune cunoscut sub numele de sash-to-frame care iti permite sa determini daca este nevoie de unele ajustari. Cum poti face acest lucru? Este de ajuns sa deschizi fereastra si sa introduci o bucata de hartie intre cadru si ansamblul ferestrei.
Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.rosau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.