Cum alegem profilul pentru ferestre?

ferestrelor cu profile PVC

In momentul alegerii unei ferestre trebuie sa selectam si profilul dorit. Chiar daca profilul nu reprezinta decat 20% din suprafata produsului, este vorba despre un component principal pe care se bazeaza fiabilitatea si durabilitatea ferestrelor. La exterior, profilele nu sunt foarte diferite unele fata de altele insa diferenta se ascunde in structura fiecaruia si in materialul de fabricare.

Caracteristici speciale

Fereastra este alcatuita din trei parti: profil, sticla si feronerie. Profilul ferestrei este un suport stabil care mentine sticla. Cadrele si canatele sunt fabricate tinand cont de profilul ferestrei, deoarece acesta din urma poarta sarcina intregii structuri.

Profilul prezinta urmatoarele caracteristici:

Materialul trebuie sa prezinte un coeficient de conductivitate termica slab astfel incat cadrul sa nu inghete cand temperaturile de afara sunt extrem de scazute;

 

Nivelul de dilatare termica trebuie sa corespunda cu coeficientul de dilatare termica lineara a sticlei. Acesta este de 0,000009 m / m ° C. Diferenta de expansiune a profilului si a sticlei trebuie sa fie minima pentru a se evita orice incarcatura atunci cand materialele sunt intinse. Acest lucru nu face decat sa conduca la uzarea prematura a structurii.

 

Modul de elasticitate ridicat. Conditiile meteorologice diferite pot duce la o deformare a structurii. Cu cat elasicitatea unui profil este mai ridicata, cu atat forta de constrangere pe care materialul o poate suporta este mai ridicata.

 

Un profil este conceput din mai multe structuri. Profilele unei ferestre pot fi mai robuste sau mai usoare. Profilul unei ferestre difera in functie de tipul de material din care este fabricat. Profilele PVC pot fi concepute in intregime din clorura de polivinil si intarite cu o dublura din metal. Metalul nu face decat sa confere rezistenta constructiei profilului, limiteaza expansiunea PVC-ului atunci cand este incalzit, sporeste elasticitatea si rezistenta la tot felul de intemperii.

 

Profilele PVC prezinta urmatoarele caracteristici tehnice:

Densitate de doua ori mai crescuta decat in cazul profilelor din lemn – 1,4t/m3.Rezistenta chimica la grasimi si la alti agenti exteriori. Rezistenta relativa la solventi si la acizi.Numarul de camere este cuprins intre 3 si 8. Camerele sunt cele care influenteaza calitatea izolarii etrmice si absorbtia zgomotului precum si rezistenta si rigiditatea structurii.

 

Coeficient de dilatareridicat de 60-70 10-6 m / m * C ;

Flexibilitatea materialului iti permite sa ii oferi orice forma geometrica.

 

Profilele PVC pot avea mai multe culori. Culoarea standard este culoarea alba. Schimbarea culorii este posibila in carul stratificarii filmelor de diferite nuante. Culoarea va ramane la suprafata in timpul aplicarii unui film de culoare.

 

Daca te-ai decis sa inlocuiesti ferestrele existente si sa instalezi altele noi, usile si ferestrele din PVC de la Klass Coating System sunt alegerea suprema! Pentru detalii suplimentare ne poti contacta la numarul de telefon 0374078888, pe adresa de email office@klassprofile.ro sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!