PVC este o versiune rigida a polimerului de clorura de polivinil. Pentru a face materialul potrivit pentru utilizarea in fabricarea ferestrelor si a usilor, o serie de aditivi speciali sunt inclusi in material pentru a-i oferi rezistenta la impact, rezistenta a culorii si performanta pe termen lung.
Un proces de extrudare este utilizat pentru a crea profile concepute pentru a incorpora caracteristicile detaliate necesare pentru a permite fabricarea si asamblarea numeroaselor componente necesare pentru ferestre si usi de inalta performanta.
Profilele sunt taiate la dimensiune si au o serie de operatiuni de prelucrare efectuate asupra lor pentru a permite ca produsul finit sa aiba montarea feroneriei si sa fie formate cai de scurgere a apei. Acestea sunt apoi unite impreuna folosind sudarea prin fuziune termica si/sau fixarea mecanica pentru a forma configuratia dorita a produsului. Sectiunile de armare din otel sau aluminiu sunt fixate in interiorul profilelor PVC, acolo unde este necesar, pentru a oferi o rezistenta suplimentara. Alte insertii pot fi folosite pentru a imbunatati performanta termica.
Procesul de fabricatie al PVC este o lucrare a stiintei si o arta subtila de a proiecta profile PVC mai bune ca niciodata. Procesul de fabricatie PVC este unul realizat in patru etape. Cele trei etape distincte ale procesului de fabricatie uPVC sunt:
- Formarea compusului de rasina
- Extrudarea profilelor uPVC
- Ambalare si distributie
Dupa fabricarea profilelor PVC, incepe un proces separat de consolidare a profilelor, care poate fi denumit realizarea de profile armate. Acum sa examinam fiecare stare a procesului de fabricatie al PVC si sa intelegem ce implica realizarea celor mai bune profile PVC.
Formarea compusului de rasina:
Acesta este primul pas in procesul de fabricatie a profilelor din PVC. Exista anumite materii prime care sunt folosite la prepararea amestecului de rasini. Materiile prime alese sunt de nivel premium. Cand amestecul este pregatit, sunt utilizate niveluri suplimentare de dioxid de titan (TiO2) si un nivel mai scazut de carbonat de calciu (CaCO3) pentru a face profilele extrudate mai durabile si mai rezistente la razele UV. Pentru o abordare mai sanatoasa si prietenoasa cu mediul, in rasina sunt utilizate substante fara plumb.
Extrudarea profilelor PVC:
Procedura de extrudare este etapa principala a procesului de fabricatie PVC. Extrudarea este procesul de realizare a profilelor PVC. Profilele extrudate necesita temperatura dorita de 200-275 grade Celsius pentru a fi proiectate. Un echipament automat de amestecare la scara larga, va asigura ca amestecul este agitat cu precizie. Odata ce amestecul topit este gata pentru profilul extrudat, acesta este turnat intr-o matrita. Matrita este utilizata pentru a da profilurilor extrudate forma pe masura ce sunt trase si intinse.
Ambalare si distribuire
Dupa ce profilul extrudat ia forma desemnata, etapa finala a proceselor de fabricatie PVC este aprope finalizata. Profilele PVC primesc acum o baie de apa si sunt racite. Dupa racire, acestea iau forma unor profile rezistente. Dupa ce au fost suficient de racite, profilele extrudate sunt acum taiate in forme standardizate, apoi sunt folosite etichete de ambalare si benzi de protectie. In cazul in care exista o cerinta de profile laminate, atunci profilele albe sunt personalizate corespunzator.
Realizarea profilelor armate
Profilele armate presupun utilizarea armaturilor din otel galvanizat. Sunt cea mai potrivita forma de elemente de armare pentru profilele extrudate. Armarea este necesara pentru a face profilele PVC mai puternice si mai robuste. Se distinge ca o procedura separata pentru a consolida in continuare profilele PVC.
Pentru mai multe detalii va asteptam cu un mesaj pe adresa de email office@klassprofile.ro sau pe pagina de Facebook, ori sa ne sunati la numarul de telefon 0374078888, pentru a face o comanda.