Sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite ferestre din PVC pentru casa dumneavoastra

Se spune ca ferestrele determinapersonalitatea unei case si, fara indoiala, pot face o diferenta semnificativa in aspectul si confortul oricarei proprietati. Fie ca intentionati sa va modernizati ferestrele existente, sa renovati o proprietate sau chiar va ganditi la o construcție noua, ferestrele ar trebui sa reprezinte un aspect cheie de care sa tineti cont. Inainte de a rasfoi cataloagele de ferestre, trebuie luate cateva decizii cruciale.

 

Ferestrele sunt supuse multor uzuri cauzate de vremea umeda, ger sau vantul puternic. Desigur, de obicei au o durata de viatade multi ani de zile, dar atunci cand incep sa se deterioreze, pot deveni rapid o povara costisitoare, lasand apa sa se infiltreze si pierzand caldura. Tehnologia in fabricarea ferestrelor s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, cu imbunatatiri considerabile in ceea ce priveste robustetea si economisirea energiei. Acoperim cateva dintre caracteristicile la care trebuie sa va ganditi atunci cand faceti cumparaturi pentru instalarea de ferestre noi.

 

Verificati aprobarea planului de constructie

Casele nou-construite vor avea nevoie de aprobarea planului de constructie, iar acest lucru poate necesita sa instalati un anumit tip de ferestre, mai ales daca va aflati intr-o zonă protejata. Renovarile la proprietatile existente pot necesita, de asemenea, aprobarea planului de constructie daca modificarea afecteaza material proprietatea, cum ar fi instalarea de lucarne pe acoperis. Inlocuirea ferestrelor existente sau instalarea ferestrelor cu geam dublu nu va necesita, de obicei, nicio aprobare prealabila, dar merita sa consultati mai intai consiliul local pentru orice eventualitate.

 

Standardele de constructie ale ferestrelor

Noile standarde de constructie a caselor vizeaza imbunatatirea eficientei energetice, iar proiectarea si fabricarea ferestrelor joaca un rol important. Ferestrele sunt supuse unor standarde stricte privind eficienta termica, iar reglementarile se pot aplica si pentru ventilatie si siguranta. Daca fereastra originala a avut rol si de cale de evacuare impotriva incendiilor, inlocuirea ferestrei ar trebui probabil sa indeplineasca aceeasi functie. Poate fi necesar sa prezentati certificatele necesare de aprobare pentru controlul cladirilor daca decideti sava vindeti casa.

 

Materialele tamplariei ferestrelor

Ferestrele de schimb sunt acum disponibile in multe materiale, dar in principal din plastic (PVC), metal (aluminiu) si cherestea (lemn). Fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Lemnul este materialul traditional pentru ferestre, deoarece este relativ ieftin, un bun izolator si are un aspect estetic. Cu toate acestea, este costisitor de intretinut, deoarece necesita revopsire regulata si poate putrezi daca este neglijat. Principalul avantaj al PVC-ului este ca este foarte durabil si robust, nu necesita intretinere in afara de curatarea ocazionala cu apa cu sapun si oferao izolatie termica si fonica remarcabila. Dezvoltarea tehnologica din ultimii ani a dus la crearea de noi finisaje colorate si cu imitatie de lemn care le fac mult mai atragatoare. Ramele metalice sunt in mare parte realizate din aluminiu sau otel. Robuste si de lunga durata, au nevoie de foarte putina intretinere, dar sunt un izolator relativ slab, asa ca multi constructori le evita.

 

Tipuri diferite de geam

Ferestrele moderne vin cu multe tipuri de optiuni de sticla. In zilele noastre, majoritatea ferestrelor sunt cu geam dublu, deoarece acest lucru imbunatateste enorm izolarea fonica si termica. Sticla colorata este disponibila in diferite culori, inclusiv verde, albastru, bronz si gri. Pot arata atractiv, dar nu ofera avantaje speciale si pot reduce cantitatea de lumina pe care o transmit. Sticla de securitate este fie calita, fie laminata. Oricare dintre tratamente le face mai dificil de spart. Sticla laminata se va crapa in loc sa se sparga, in timp ce sticla calita se sparge in margele minuscule. Alte tipuri de sticla includ sticla cu autocuratare si geam triplu, in care geamurile sunt sigilate cu un amestec de gaze pentru a oferi o izolare suplimentara.

 

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888al adresei de email office@klassprofile.rosau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.