Sfaturi pentru o intretinere eficienta a usilor si ferestrelor PVC

O casa bine intretinuta si frumos decorata este ceva ce toata lumea isi doreste. La urma urmei, interioarele frumoase ale caselor asigura o ambianta vesela si primitoare. Intretinerea mobilierului si a obiectelor de decor poate fi o sarcina relativ simpla; intretinerea corpurilor de iluminat, cum ar fi ferestrele si usile, are nevoie de o abordare corecta pentru fi simplificata. Se spune ca intretinerea ferestrelor casei este unul dintre aspectele importante care ajuta la mentinerea interioarelor casei intr-o stare buna.

 

In primul rand, instalarea unei ferestre de buna calitate este chintesentiala. In prezent exista pe piata o multitudine de optiuni in materie de usi si ferestre, iar tamplaria cu profile PVC Klass este foarte in voga la ora actuala. Motivele pentru care majoritatea prefera acest material sunt lesne de inteles, tinand cont de beneficiile oferite, precum eficienta energetica, proprietatile de izolare fonica, izolarea prafului si a poluarii plus multe altele. De fapt, usile si ferestrele din PVC sunt si foarte usor de intretinut, ajutandu-va sa pastrati interiorul casei fara praf.

 

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca intretinerea unei ferestre din PVC, sau alte materiale, inseamna mai mult decat simpla curatare a geamului pentru a-i pastra functionalitatea in parametri optimi; exista si alte cateva aspecte pe care trebuie sa le asigurati. Iata ce ar trebui sa stiti: –

 

Verificati in mod periodic calitatea sigiliilor

Majoritatea ferestrelor de astazi sunt proiectate cu garnituri de etansare de inalta calitate care ajuta la mentinerea ferestrei robuste. Cu toate acestea, verificarea sigiliilor este un aspect important al intretinerii ferestrelor. Verificati daca exista sigilii rupte, deoarece un sigiliu rupt permite sa intre aerul din exterior si, astfel, nu se mai asigura aceeasi izolare termica pentru care ferestrele PVC sunt atat de renumite. Din acest motiv, aveti tendinta de a porni aparatul de aer conditionat frecvent, ceea ce va incarca si mai mult facturile de energie electrica. Impreuna cu asigurarea celor mai bune ferestre pentru casa dumneavoastra, trebuie sa va asigurati si ca acestea sunt instalate corect si etansarea imbinarii nu este rupta.

 

Eliminati murdaria din canalurile de pe tamplarie si garnituri

Un alt sfat important de retinut pentru o intretinere eficienta a ferestrelor este sa eliminati resturile care se pot depune pe tamplarie in canalurile ferestrelor. Acestea apar in timp din cauza furtunilor, curatarii neregulate si asa mai departe. Indepartarea unor astfel de resturi este o parte cruciala a intretinerii ferestrelor, deoarece exista poleni, alergeni si alte astfel de lucruri care va pot afecta sanatatea. In plus, acumularea de resturi in balamale si incheieturi ajung sa se blocheze, ceea ce face dificila deschiderea ferestrelor. Acest lucru este valabil mai ales daca aveti o usa sau o fereastra glisanta; asigurati-va ca sinele sunt curatate frecvent. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste ferestre si usi functioneaza exclusiv pe sine si, daca se blocheaza, este posibil sa trebuiasca sa va confruntati cu probleme inutile. Inainte de a lua in considerare inlocuirea usii glisante sau ferestrele, asigurati-va ca intretinerea este una facuta corespunzator si ati indepartat resturile de pe sine. Acest lucru este bine sa fie facut periodic, in mod preventiv.

 

Inspectati sticla ferestrelor

Ferestrele sunt de obicei proiectate cu straturi duble sau chiar triple de sticla pentru o izolare mai buna. In timp ce curatarea geamurilor cu cel mai bun produs pentru sticla este necesar; trebuie sa acordati o atentie sporita si sa verificati formarea de umiditate, condens si asa mai departe intre geamurile duble sau triple. Daca observati umiditate sau orice alte semne de umezeala intre geamuri, aceasta indica faptul ca etansarea sticlei este deteriorata si trebuie sa o inlocuiti cat mai curand. Este bine cunoscut faptul ca o etansare rupta duce la scaderea capacitatii de izolatie a ferestrei, ceea ce creste costurile cu energia.

 

Verificati cadrul si piesele mecanice

Ei bine, asigurarea faptului ca ramele ferestrelor sunt la fel de robuste pe cat ar trebui sa fie este un alt aspect al intretinerii de care ar trebui sa tineti cont. Ferestrele ar trebui sa poata rezista in mod corespunzator furtunii, ploilor excesive si altor astfel de conditii climatice si pentru aceasta, tamplaria PVC trebuie sa fie puternica. Verificati periodic imbinarile ferestrelor si balamalele pentru a va asigura ca nu aveti surprize neplacute in cele mai nepotrivite momente.

 

Dupa cum puteti vedea, intretinerea ferestrelor nu necesita exagerat de mult timp – tot ce e nevoie este o abordare corecta si planificare periodica.In cazul in care sunteti in cautare de profile PVC de inalta calitate, puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0374 078 888 sau trimitand un mesaj pe email la adresa office@klassprofile.ro. De asemenea, va stam la dispozitie si prin intermediul formularului de contact de pe site sau pe pagina oficiala de Facebook.