Cat de mult dureaza ferestrele din PVC?

Una dintre intrebarile principale care se pune atunci cand vine vorba despre usi si ferestre are legatura cu durabilitatea acestora. Cati ani se poate astepta o persoana obisnuita sa reziste usile si ferestrele cu profile PVC Klass? Ei bine, daca sunt montate respectandu-se toti parametrii in materie si acestea nu sunt supuse unor fenomene extreme, usile si ferestrele din PVC nu vor rezista ani ci ZECI DE ANI! Fiind un material extrem de rezistent si de fiabil, PVC-ul are o durabilitate de invidiat, putand sa reziste chiar si 50 de ani daca sunt intretinute corect. Partea buna este faptul ca intretinerea lor este una usoara, astfel ca va puteti astepta ca ferestrele sa arate ca noi vreme indelungata, de ordinul zecilor de ani.

 

Cum stiu cat de vechi sunt ferestrele actuale din PVC?

Presupunand ca sunteti o persoana care tocmai ce v-ati mutat intr-o casa ce are deja instalate ferestre din PVC, va puteti intreba oare cat de vechi sunt ele si daca este cazul sa va ganditi la inlocuirea lor. Desi nu este o stiinta exacta, sunt cateva detalii pe care le puteti lua in considerare pentru a aproxima vechimea si calitatea actuala a ferestrelor si daca este cazul sa va ganditi la inlocuirea lor:

  1. Constructii de dinainte de 2007

Toate constructiile realizate dupa anul 1980 au fost echipate cu ferestre duble pentru a indeplini reglementarile din punct de vedere al eficientei termice. Insa constructiile de dinainte de anul 2007 vor veni, in cel mai bun caz, cu categoria C din punct de vedere al eficientei termice. Astfel, daca va mutati intr-o casa construita cu mai mult de 12 ani in urma puteti sa va ganditi serios la instalarea unor ferestre de categoria A.

  1. Aspectul galbui al tamplariei

Acesta este un indicator destul de clar in ceea ce priveste calitatea scazuta a materiei prime si ingalbenirea tamplariei poate se apara dupa doar 5 ani. Tamplaria de calitate superioara foloseste cele mai bune materiale aflate pe piata in momentul de fata si asigura durabilitatea aspectului proaspat vreme indelungata. Klass Coating Profile este certificat la nivel european si foloseste cele mai bune materiale in fabricarea produselor sale.

  1. Aburi intre straturile de sticla

Acesta este un aspect ce arata cu siguranta ca ferestrele tale nu mai dispun de aceeasi eficienta ca la inceput si trebuie sa le inlocuiesti. Aburul respectiv apare in momentul in care etanseitatea nu mai functioneaza si drept rezultat gazul dintre cele doua straturi de sticla se scurge si aerul umed il inlocuieste. Acest lucru inseamna ca se pierde caldura si, drept consecinta, va fi mai dificil sa mentineti casa calda in anotimpul rece.

  1. Condensul

Condensul ne arata faptul ca aerul rece integritatea etanseitatii ferestrelor s-a pierdut si acum aerul rece isi poate face loc pe acolo pentru a intra in interiorul casei. Desi aceasta problema se poate repara, ar trebui sa va ganditi daca nu cumva este mai bine pe termen lung sa inlocuiti fereastra cu totul decat sa o reparati.

 

Iata cateva elemente care va pot ajuta sa identificati nivelul de performanta al ferestrelor casei. In cazul in care decideti sa renovati casa si sa schimbati ferestrele sau construiti o casa noua si vreti ferestrele sa aiba profile PVC de calitate superioara, puteti sa contactati Klass Coating System la numarul de telefon 0374 078 888 sau pe adresa de email office@klassprofile.ro pentru a primi cea mai buna oferta pentru dumneavoastra. De asemenea, ne puteti gasi si pe pagina de Facebook sau completand formularul de contact de pe site.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!