De ce PVC-ul este cel mai bun material pentru ferestre si usi in Romania?

Deoarece Romania este o tara cu anotimpuri diverse – pe parcursul unui an trecem de la +40 de grade celsius in timpul verii si putem ajunge chiar la -20 de grade pe timpul iernii – este greu de gasit un alt material care sa se adapteze mai bine acestor conditii de temperatura decat PVC-ul. Datorita faptului ca ofera avantaje mult superioare lemnului sau aluminiului, astazi aproximativ jumatate din ferestrele si usile din Europa sau America sunt realizate din PVC. In continuare va vom prezenta cateva motive cheie pentru care PVC-ul este cel mai potrivit  indiferent daca vorbim de ferestre pentru case sau spatii comerciale.

 

Ofera o izolare optima

PVC-ul este un excelent izolator si din acest motiv el nu transfera caldura in interior sau exterior. Datorita design-ului sau etans, cladirea ramane izolata indiferent de anotimp.  Aceasta proprietate a PVC-ului ofera si protectie impotriva prafului – el neavand pe unde sa se strecoare in interior. Usile si ferestrele din PVC sunt concepute perfect pentru a fi folosite atat in zone tropicale cat si in zone cu ger. Beneficiile de izolare nu se opresc aici, el fiind capabil sa ofere si protectie fonica. Pe langa confortul oamenilor obisnuiti, acest aspect de izolare fonica este cu atat mai important la spitale, hoteluri sau institutii de invatamant care sunt sensibile la poluarea fonica.

 

Rezistenta si o lunga durata de viata

In comparatie cu lemnul sau aluminiul, PVC-ul este foarte rezistent si are o durata de viata de zeci de ani. Usile si ferestrele cu profile PVC Klass nu ruginesc, nu corodeaza sau se crapa. Ele nu cad victima termitelor  sau capriciilor naturii – indiferent ca vorbim despre caldura, ger sau ploaie.

 

Usor de intretinut

Deoarece PVC-ul este robust, ferestrele si usile construite din acest material necesita eforturi minime spre zero pentru intretinere. Culoarea sau starea acestora raman intacte vreme de multi ani, astfel ca nu e nevoie de reparatii sau renovari dupa un an sau doi ca in cazul altor materiale. Nici pentru curatare nu necesita eforturi mari, doar un detergent simplu din comert si o carpa fiind de ajuns pentru a rezolva problema.

 

Usor de instalat

Tamplaria din PVC este mai usor de instalat decat cea realizata din alte materiale. PVC-ul poate fi gaurit cu bormasina, poate fi batut in cuie sau taiat cu fierastraul, in functie de necesitati.

 

Securitate

Acum, ferestrele de calitate superioara au armaturi metalice in cadrul propriu-zis pentru asigurarea unei securitati sporite.De asemenea, usile si ferestrele au un sistem complex de blocare care asigura o securitate mai mare pentru casa sau spatiu comercial.

 

Prietenos cu mediul inconjurator

PVC-ul este sustenabil si prietenos cu mediul inconjurator, spre deosebire de lemn. Acesta este 100% reciclabil si, astfel, impactul asupra mediului este unul minim. Datorita sistemului sau de etanseitate ajuta la reducerea consumului de energie termica sau aer conditionat, in functie de anotimp. Este dovedit faptul ca PVC-ul poate duce la o economie de aproximativ 25%-30% in ceea ce priveste consumul de energie.

 

Rezistent la capriciile naturii

PVC-ul are o toleranta superioara la razele soarelui si, drept urmare, este mai putin predispus la decolorare sau coroziune comparativ cu alte materiale conventionale. Sistemul de etanseitate impiedica apa sa se infiltreze si previne umidiatea.

 

Iata, asadar, o multime de beneficii pe care PVC-ul le ofera in materie de ferestre si usi. Daca sunteti interesati de achizitionarea unor sisteme de usi si ferestre din PVC realizate de Klass Coating System va asteptam sa ne sunati la numarul de telefon 0374 078 888 sau sa ne contactati prin celelalte metode disponibile, precum pagina de Facebook, adresa de email office@klassprofile.ro ori completand formularul de contact de pe site!

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!