Adevaruri sau minciuni despre ferestrele din PVC. Partea a 3a

Am ajuns si la a treia si ultima parte despre adevarurile si minciunile despre ferestrele din PVC.

Inainte de a citi acest lucru, daca nu ati facut-o deja, puteti analiza ultimele doua articole postate pe site-ul nostru:

Adevaruri sau minciuni despre ferestrele din PVC. Partea 1

Aici linkul: https://klassprofile.ro/blog/2021/06/09/adevaruri-sau-minciuni-despre-ferestrele-din-pvc-partea-1/

Adevaruri sau minciuni despre ferestrele din PVC. Partea a 2a

Aici linkul: https://klassprofile.ro/blog/2021/06/16/adevaruri-sau-minciuni-despre-ferestrele-din-pvc-partea-a-doua/

 

 6. Ferestrele din PVC se ingalbenesc in timp

Romania este o tara cu radiatii solare relativ ridicate, iar radiatiile ultraviolete afecteaza toate materialele. Se stie, de exemplu, ca vopseaua de pe masini isi schimba culoarea in timp, mai ales daca masina este parcata pe stradain razele soarelui. Pigmentii de vopsea sunt afectati de radiatia solara si de aceea vopseaua tinde sa se decoloreze in timp, dar asta nu inseamna ca vopseaua se va indeparta sau ca foaia masinii se va coroda. Radiatia pur si simplu estompeaza culoarea originala a masinii o data cu trecerea timpului.

Profilele din PVC trebuie, de asemenea, protejate astfel incat sa nu fie afectate de radiatia solara. Ferestrele din PVC ale principalelor firme sunt concepute sa stea in aer liber multi ani.

Masa din PVC alb are tratamente care protejeaza profilele de radiatiile solare. Cand s-au introdus ferestrele din PVC in Romania, unele marci fabricau profile din PVC de o calitate foarte scazuta, care nu erau pregatite sa reziste la multe ore de luminasi de aceea unele dintre ele s-au ingalbenit.

Aceasta, impreuna cu atacurile continue produse de producatorii de aluminiu si de lemn, stiind ca un produs extrem de competitiv sosea in tara si ca era deja lider in Europa, a creat o prima imagine ca PVC-ul se ingalbeneste.

Astazi, acest lucru s-a schimbat complet, iar principalele firme de profil sunt marci internationale de mare prestigiu, care au mare grija de calitatea materiei prime.

De asemenea, retineti ca nu toate ferestrele din PVC sunt la fel. In climatele insorite, este important sa alegeti profile de marca de top.

Am putea spune ca ferestrele noastre au o longevitate intre30 si 50 de ani.

In majoritatea cazurilor, atunci cand decideti sa schimbati o fereastra din PVC, aceasta este mai mult pentru modificari de moda sau de design decat din motivul ca fereastra trebuie inlocuita.

Profilele din PVC sunt pregatite sa-si pastreze aspectul initial pe tot parcursul vietii – expunerea la soare nu le va face galbene.

Amintiti-va, deci, ca nu trebuie sa fiti atenti doar la profile. De multe ori, cele mai critice puncte ale unei ferestre sunt mecanismele fizice sau imbinarile – componente care nu sunt fabricate chiar din PVC. Prin urmare, pe langa profile, toate componentele ferestrei trebuie sa fie de inalta calitate.

Deci, afirmatia ca geamurile din PVCse ingalbenesc in timp este falsa.

 

7. Ferestrele din PVC sunt mai putin rezistente

PVC-ul este un plastic si, prin urmare, poate fi perceput la inceput ca fiind foarte putin rezistent. Dar acest lucru nu este deloc adevarat atunci cand vine vorba de profilele folosite pentru a construi ferestre.

Este adevarat ca PVC-ul este un material care se deformeaza mai mult decat aluminiul, de exemplu. Din punct de vedere tehnic, se datoreaza faptului ca are un modul elastic mai mic. Aluminiul este un material rigid si usor, dar am vazut deja ca nu este potrivit pentru realizarea ferestrelor din cauza izolatiei sale termice slabe si a altor dezavantaje.

Ceea ce ne face capabili sa spunem ca ferestrele din PVC sunt foarte rezistente este tocmai faptul ca nu sunt doar din PVC.

Pentru a oferi acea rigiditate care lipseste, armaturile din otel sunt introdusein interiorul camerei sale principale, un material mult mai rigid decat aluminiul (modulul elastic al otelului este de 3 ori mai mare decat cel al aluminiului).

De aceea rigiditatea de care are nevoie o fereastra din PVC este asigurata de aceste armaturi de otel.

Aceasta rigiditate este esentiala, astfel incat fereastra sa nu sufere deformari si sa reziste perfect presiunilor de vant si aer. In acest fel, ne asiguram ca inchiderea ferestrei este ermetica si ca nu apar scurgeri de aer prin imbinarile acesteia si astfel obtinem o clasificare mare a permeabilitatii la aer, asa cum se intamplain testele efectuate pe geamurile noastre.

Asadar, afirmatia ca ferestrele din PVC sunt mai putin rezistente este falsa.

Cu aceasta inchidem a treia si ultima parte despre adevarurile si minciunile despre ferestrele din PVC care speram ca v-au ajutat sa va clarificati indoielile.

Pentru mai detalii si comenzi, asteptam mesajul dumneavoastra pe adresa de email office@klassprofile.ro sau pe pagina de Facebook ori sa ne sunati la numarul de telefon 0374078888.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!