Adevaruri sau minciuni despre ferestrele din PVC – partea 1

Cu siguranta ati auzit diverse afirmatii despre ferestrele din PVC. A afla daca aceste afirmatii sunt adevarate ori ba, nu este adesea o sarcina usoara, mai ales daca nu sunteti un expert in domeniu.

Este nevoie sa va informati, pentru a clarifica acele indoieli care exista de multe ori in mintea consumatorilor.

Prin urmare, vom comenta unele dintre aceste afirmatii care se aud din candin cand despre ferestrele din PVC, pentru a va spune daca sunt adevarate sau false.

Aceste explicatii pot fi de mare ajutor pentru toti cei care se gandesc si au nevoie sa cumpere ferestre noi.

Fara indoiala, ferestrele cu profile PVC pentru casa sunt un produs care va insotesc multi ani si, prin urmare, este bine sa stiti ce cumparati inainte de a lua decizia finala.

Sa analizam diferitele afirmatii pe care le puteti auzi despre ferestrele cu profile PVC:

 

1. Ferestrele din PVC sunt cancerigene?

PVC-ul este unul dintre polimerii cel mai utilizati ca material de constructie, gratie proprietatilor sale excelente. Materialele plastice in general sunt materiale care permit utilizari si posibilitati infinite. PLASTIC este denumirea generica pentru ca exista diferite tipuri de materiale plastice si sunt descoperite noi aplicari si utilizari in fiecare zi.

Nu s-au gasit niciodata dovezi ca PVC-ul este cancerigen. PVC -ul este o combinatie de ulei brut (43%) si sare (57%). In functie de proprietatile dorite, se adauga diferiti aditivi, cum ar fi stabilizatori si plastifianti.

Legislatia europeana este foarte stricta si in ultimii ani au fost efectuate numeroase investigatii. Nu au fost gasite niciodata componente care pot prezenta un risc pentru sanatate. In plus, trebuie sa stiti ca PVC-ul nu este doar un material folosit pentru fabricarea ferestrelor, ci este folosit pentru a face o multitudine de alte produse in constructii si utilizat in multe elemente precum: tevi, huse pentru telefon, carduri de credit, carcase pentru dispozitive electronice, echipamente medicale etc.

Prin urmare, daca ati auzit vreodata ca ferestrele din PVC sunt cancerigene, cu siguranta aceste pacaleli isi au originea in surse cu interes in a denigra produsul „Fereastra din PVC”, deoarece este un produs foarte competitiv, cu avantaje mari fata de alte materiale utilizate pentru fabricarea ferestrelor, cum ar fi aluminiu.

Nu vi se pare ciudat faptul ca PVC-ul nu provoaca una dintre bolile momentului – cancer cu alte tipuri de produse cu care sunt in contact zilnic cu oamenii, in spitale, in centre de sanatate, in case etc. dar, in schimb, ferestrele din PVC sunt acuzate ca ar fi cancerigene? De asemenea, cineva s-a gandit vreodata sa manance sau sa deguste o fereastra din PVC?

Prin urmare, aceasta afirmatie este categoric falsa.

2. PVC-ul polueaza si geamurile?

PVC-ul este un plastic foarte stabil, care nu se degradeaza in timp. Aceasta calitate, care aduce atat de multe beneficii fabricarii produselor, incat e bine sa fie durabile, cum ar fi tevile din PVC sau ferestrele, ceea ce inseamna ca atunci cand se apropie sfarsitul ciclului de viata al produsului, acesta trebuie reciclat. Dar, logic, acest lucru nu are nici o legatura cu faptul ca PVC-ul polueaza.

Putem spune exact contrariul. Ferestrele din PVC ajuta la reducerea poluarii. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale ferestrelor din PVC, contribuind la reducerea poluarii. Acest lucru se datoreaza in principal economiilor de energie pe care le produc tocmai datorita izolatiei lor termice excelente.

Deseurile pe care le genereaza ferestrele din PVC odata ce ciclul de viata lung al unei ferestre este finalizat sunt rare, pe motiv ca PVC-ul este un material 100% reciclabil.

Ferestrele din PVC sunt ecologice din mai multe motive:

· 100% reciclabil.
· De lunga durata: nu ajung la deseurile menajere sau la ardere.
· Productie cu costuri reduse de energie.
· Productie cu deseuri reduse, care este recuperabila.
· Absenta tratamentului de suprafata (vopsele, lacuri etc.).
· Emisiile in atmosfera in timpul fabricarii sale sunt zero.
· Izolatie termica care impiedica incalzirea si aerul conditionat sa iasa in exterior, permitand astfel economii de energie.
· Izolatie acustica.

Prin urmare, afirmatia ca ferestrele din PVC polueaza este de asemenea falsa.

 

3. Ferestrele din PVC sunt periculoase in caz de incendiu?

Aceasta afirmatie pare mai degraba o gluma. In cazul unui incendiu, nu ferestrele sunt periculoase, ci focul in sine. Este clar ca aceasta teama care se doreste a fi generata de sectoarele interesate sa atace ferestrele din PVC, este legata de teama logica pe care o avem cu totii de incendii, mai ales daca este ceva la fel de pretios ca locuinta noastra. In cazul in care casa ta este ia foc si nu poti stinge focul la inceput, iesi din locuinta cat mai repede posibil. Pericolul nu este ferestrele, ci logic focul.

Daca focul flacarii este indepartat, PVC-ul in sine nu arde si ajunge sa se stinga. Cu alte cuvinte, nu mentine flacara.
In plus, PVC-ul nu va fi in niciun caz originea unui incendiu si nici nu va constitui un factor agravant.

Prin urmare, utilizarea PVC-ului in locul lemnului nu numai ca reduce posibilitatea de incendiu, dar reduce si viteza de raspandire a focului. PVC-ul nu arde in foc, ci se indoaie de indata ce atinge temperaturi peste 300 ° C.

Actiunea flacarilor asupra PVC-ului produce o serie de gaze. Odata cu arderea, acidul clorhidric este un gaz iritant pentru gat si, prin urmare, este detectat prin miros si aceasta este o alarma de incendiu, care duce la o detectare timpurie.

Intr-un incendiu de casa, desigur, sunt generate dioxine, dar acestea sunt cauzate de arderea materialelor obisnuite intr-o casa: picturi, perdele, mobilier etc. In caz de incendiu, generarea de dioxine apare chiar daca exista sau nu PVC.

Prin urmare, aceasta afirmatie nu este doar absurda, ci si falsa.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!