Ferestre din PVC sau aluminiu?

Atunci cand e vorba de o constructie noua sau o renovare majora in casa dvs., alegerea ferestrelor are, de obicei, o mare pondere in proiect in ansamblu. Aceste elemente influenteaza decisiv eficienta energetica a spatiilor inchise, asa ca mai devreme sau mai tarziu, apare intotdeauna aceeasi intrebare: este mai bine sa instalati ferestre din PVC sau aluminiu?
Klass Coating System vrea sa va ajute sa va clarificati indoielile si am pregatit un articol cu o explicatie generala despre ambele tipuri de tamplarie si o comparatie in care vom studia toate partile ferestrei si vom compara beneficiile, astfel incat sa puteti face fata achizitiei ferestrelor cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru a decide.

Factori care influenteaza alegerea ferestrei corespunzatoare
Intre ferestrele din aluminiu si ferestrele din PVC exista diferente notabile in ceea ce priveste greutatea, capacitatea de izolatie, varietatea de modele sau durabilitatea. Dar in ambele cazuri sunt materiale de calitate, rezistente, ecologice si usor de intretinut. In acest sens, s-ar putea spune ca recurgerea la un tip sau altul de tamplarie pentru ferestre depinde in mare masura de mediul in sine si de nevoile casei dumneavoastra. Atunci cand alegeti, cel mai bine este sa stabiliti o evaluare globala bazata pe caracteristicile particulare ale fiecarui tip de fereastra si conditiile locului in care urmeaza sa fie instalata.

 

In ce circumstante este potrivit sa instalati ferestre din aluminiu?

1. Cand rezistenta este mai importanta decat izolatia

Daca vorbim despre rezistenta, punctul extrem ar fi acele regiuni ale planetei in care se produc frecvent uragane sau cutremure . Cu toate acestea, nu este necesar sa se atinga aceste limite pentru a verifica rezistenta excelenta a aluminiului impotriva fenomenelor externe.
In zonele de coasta sau in locurile in care predomina de obicei vantul, se remarca si robustetea acestui material.

2. Zone rurale cu climat moderat

Printre principalele dezavantaje ale aluminiului se numara caracteristicile puntii sale termice care il fac un material fierbinte vara si rece iarna. Pentru a rezolva aceasta problema, ar fi necesar sa se recurga la sisteme de pliere si cu rupere termica a podului, care sunt mult mai scumpe. Dar daca conditiile mediului inconjurator sunt moderate pe tot parcursul anului si este o zona linistita (deoarece aluminiul nu reduce zgomotul la fel de eficient ca PVC), puteti lua in considerare instalarea acestui tip de ferestre.

3. Cand culoarea are multa proeminenta

Aluminiul tinde sa aiba un aspect mai robust si mai putin modelabil, astfel incat modelele nu se caracterizeaza prin prea multa originalitate. Cu toate acestea, aspectul culorilor joaca in favoarea lor: sunt cadre care permit posibilitatea de a fi vopsite si ajustate aproape exact la tonalitatea pe care o cautati.

 

Cand este de preferat sa recurgeti la ferestre din PVC?

1. Gospodariile din zonele climatice continentale

In acele zone cu ierni reci si veri calde, PVC-ul ofera un raspuns mai eficient din punct de vedere al optimizarii energetice a casei. Coeficientul de conductivitate termica a ferestrelor din PVC este mai mic decat cel al ferestrelor din aluminiu. Aceasta caracteristica previne condensul si mentine casa racoroasa vara si calda iarna.

2. Zone urbane

Ca si in cazul temperaturii, PVC-ul protejeaza mai bine locuinta impotriva factorilor de poluare fonica. Numeroasele teste termice si acustice efectuate cu aluminiu si PVC arata ca acesta din urma are capacitati de izolare mai bune.

3. Raport calitate-pret

Tipul ferestrei si complexitatea procesului de instalare sunt decisive la stabilirea unui pret. Dar, fara a intra in detalii, ferestrele din PVC sunt intotdeauna mai ieftine decat cele din aluminiu. Din acest motiv, la Klass Coating System consideram ca ferestrele din PVC sunt mai versatile si ofera cea mai buna solutie de izolare in majoritatea circumstantelor.