Cum putem reduce pierderile de caldura cu ajutorul ferestrei cu profile PVC

Pierderile de caldura pot cauza o factura dubla sau chiar tripla la energie. Drept urmare, este important sa le definim si sa fim constienti de modalitatile si caile existente de a le remedia.

Ce sunt pierderile de caldura?

Pierderile de caldura sunt acelea care se produc prin peretii unei cladiri si interactiunile de flux de fluide intre interiorul cladirii si exterior. Aceste pierderi determina nivelul termic de echilibrat pentru a garanta ca o incapere sau o cladire este bine incalzita. Pierderile de caldura sunt favorizate de catre o izolare termica slabita intr-o caldire. Se produc prin trei cai diferite. Exista pierdri surfacice? Atunci cand caldura scapa prin peretii laterali. Pierderile prin puncte termice se caracterizeaza prin pierderi de caldura care trec printr-o zona a invelisului cladirii in care rezistenta termica este instabila. Pierderile de caldura datorate reinnoirii aerului interior se produc atunci cand se face aerisirea naturala a cladirii pentru a evacua aerul poluat stocat la interior.

Modalitati uzuale de a reduce pierderile de energie

Cea mai comuna recomandare in cazul unor pierderi de caldura este aceea de a izola in mod eficient casa, tinand cont de faptul ca principalele surse de pierderi de caldura sunt fatada si peretii. Solutia este aceea de a compartimenta in mod eficient fiecare incapere din locuinta. Aceasa solutie iti va permite sa izolezi diferitele parti ale locuintei astfel incat pierderile inutile de caldura sa nu fie transferate dintr-o incapere in alta. In plus, izolarea termica a locuintei contribuie si la imbunatatirea considerabila a performantei acustice.

Nici partile mai indeparate, mai izolate ale casei nu vor fi uitate, parti cum este pivnita sau subsolul. Pivnita va fi izolata cu ajutorul unui tavan in timp ce parterul unei locuinte poate fi izolat prin intermediul solului. Nu trebuie sa omiti sa inchizi toate usile noaptea pentru a limita la maxim pierderile de caldura.

O alta solutie penru izolarea eficienta a casei sunt ferestrele. Daca ferestrele sunt mai vechi, atunci, daca bugetul permite acest lucru, cel mai bine este sa le schimbi.

Ferestrele cu profile PVC, ideale pentru reducerea pierderilor de caldura

Ferestrele cu profile PVC reprezinta o modalitate testata de a reduce amprenta de carbon a locuintei tale, un lucru care, ulterior, va duce la o economisire substantiala de bani. Cum ai putea economisi bani cu ajutorul ferestrelor cu profile PVC? Raspunsul este unul extrem de simplu: ferestrele si usile cu profile PVC detin capacitatea de a spori eficenta energetica a locuintei. Ferestrele cu profile PVC au capacitatea de a reduce pierderile de caldura din locuinta ta in lunile mai reci de iarna si pe timp de vara, in sezonul cald, sa mentina casa mai racoroasa.

Prin intermediul unui principiu simplu cunoscut sub numele de eficienta termica, clasificarea ferestrelor PVC variaza in functie de coeficientul termic. Acest coeficient de transfer termic este recomandat sa aiba valori intre 1,12 – 0.80 W/m2K.

Un exemplu bun este noua generatie de ferestre din tamplarie PVC, cu profile avansate, cu sase camere de etansare sau cu sapte camere. Aceste ferestre sunt incadrate in categoria de ferestre premium. Peretii exteriori au aproximativ 3mm grosime

Stiai ca pana la 40% din caldura din locuinte se poate pierde prin ferestre (in special cele din mansarda)? Aici intervin ferestrele PVC pentru a reduce acest fenomen.

Desi instalarea ferestrelor cu geam termopan poate costa mai mult, o buna parte din costurile de izolare pot fi economisite pe durata de viata a acestora. Acesta este motivul pentru care instalarea geamurilor termopan ar trebui privita ca o investitie pe termen lung.

Ferestrele cu geamuri termopan sunt raspunsul tau la problema poluarii fonice. Astfel, zgomotul extern provenit din exterior sau de la vecini este redus, ceea ce face ca locuinta ta sa fie mai linistita.

Indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de ferestre cu profile PVC, puteti contacta Klass Coating System prin intermediul numarului de telefon 0374078888, al adresei de email office@klassprofile.ro, sau completand formularul de contact de pe site ori trimitand un mesaj pe pagina de Facebook.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru dumneavoastră. Vă răspundem între 08:00-17:00.
Bună ziua!